Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kan Beni, Kan Uru

Kan Beni, Kan Uru

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Kan Beni, Kan Uru
Kan damarlarının bir ot gibi yaşama gibi büyüyerek genişlemesine yani hiperplazisine anjiyom veya hemanjiyom (Hemangiomes) denir Deride, iç organlarda, özellikle beyinde ve fazla kez doğuştan bulunan bu malformasyonlar bazen güvenli olmayan bir şekilde kanayabilirler Cilt ve derialtında yer alan heftnanjiyomlar doğum lekesi (şarap lekesi) veya kan beni olarak bilinir Anjiyomlar habis ur ya da kanser değildirler, fakat ara sıra estetik bozukluk yaratabilirler Yüzeysel veya derin olarak bulunabilen anjiyomlar farklı alanlara yönlendirilmiş sendromların ve hastalıkların belir*tisi olabilirler Ufak anjiyomlar elektrikle koterize edile*rek yani yakılarak değil edilebilirler Büyük*leri ise ama estetik bir ameliyatla genel uyuşma aşağı çıkarılabilir Bazı anjiyomlara ise sklerozan ilaçlar enjekte edilebi*lir, ayrıca kriyoterapi ya da radyoterapi uy*gulanabilir

*

858,505Konular
982,791Mesajlar
33,075Kullanıcılar
Üst Alt