Kan Portakalı Receli Tarifi Resimli
Kan Portakalı Receli Tarifi
Kan Portakalı Receli Nasıl Yapılır
Malzemeler:
600 gr kan portakalı
2 adet limon
750 ml soğuk su
900 gr toz şeker
imageskanportakalirecelitarifiresimli5ad41a8b11e16
Yapılışı:
Bir gun onceden, portakalları ve limonları iyice yıkayın Ortadan ikiye kesin Sivri bir bıcakla cekirdeklerini cıkarın, yarım ay şeklinde cok ince dilimleyin Aralarda kalmış cekirdekleri de cıkararak, portakal ve limon dilimlerini derince bir tencereye koyun Uzerine soğuk suyu ekleyin Tencerenin kapağını kapatın ve en az 12 saat oda sıcaklığında bekletin Bu işlem portakalların kabuklarını yumuşatıp, portakalın kabuğunda doğal olarak bulunan pektini cıkarır
Ertesi gun tencereyi ocağın ustune koyun Kapaksız olarak, orta ateşte 30 dakika fokurdatın Toz şekeri ekleyin ve eriyene kadar kaşıkla karıştırın Recel cok hızlı kaynamaya başladığında ısıyı bir miktar azaltın
45 ile 60 dakika arası bu kaynatma işlemine devam edin Şurupta iri baloncuklar gorulmeye ve hafifce koyulaşmaya başladığında ocağın altını kapatın Hemen steril yaptığınız kavanozlara paylaştırın
Afiyet olsun
Kan Portakalı Receli Tarifi
Kan Portakalı Receli Nasıl Yapılır
Malzemeler:
600 gr kan portakalı
2 adet limon
750 ml soğuk su
900 gr toz şeker
imageskanportakalirecelitarifiresimli5ad41a8b11e16
Yapılışı:
Bir gun onceden, portakalları ve limonları iyice yıkayın Ortadan ikiye kesin Sivri bir bıcakla cekirdeklerini cıkarın, yarım ay şeklinde cok ince dilimleyin Aralarda kalmış cekirdekleri de cıkararak, portakal ve limon dilimlerini derince bir tencereye koyun Uzerine soğuk suyu ekleyin Tencerenin kapağını kapatın ve en az 12 saat oda sıcaklığında bekletin Bu işlem portakalların kabuklarını yumuşatıp, portakalın kabuğunda doğal olarak bulunan pektini cıkarır
Ertesi gun tencereyi ocağın ustune koyun Kapaksız olarak, orta ateşte 30 dakika fokurdatın Toz şekeri ekleyin ve eriyene kadar kaşıkla karıştırın Recel cok hızlı kaynamaya başladığında ısıyı bir miktar azaltın
45 ile 60 dakika arası bu kaynatma işlemine devam edin Şurupta iri baloncuklar gorulmeye ve hafifce koyulaşmaya başladığında ocağın altını kapatın Hemen steril yaptığınız kavanozlara paylaştırın
Afiyet olsun