Kan Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı kan portakalı suyu
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 rendelenmiş portakal kabuğu
- 1 çay bardağı damla çikolata (Pakmaya kurumsal)
- 1 paket vanilin
- Tabanı için kabukları soyulmuş ve dilimlenmiş
- 2 adet kan portakalı
Kan Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şeker ve yumurtayı çırpın. Sıvı yağ, portakal suyunu ve portakal kabuğu rendesini ekleyin.
- Vanilin, kabartma tozu, unu eleyip ekleyin ve çırpın. Son olarak çikolatayı ek edin.
- Tabanına portakal dilimlerini dizip, kek harcını dökün.
- 180 derecede evvelce ısıtılmış fansız fırında 35-40 dakika kadar pişirin. Afiyet şifa olsun.