Kan Yapan Tok Tutan Mama (Ek Gıda) Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 çay bardağı içme suyu
- 3 çay kaşığı ince çekilmiş ceviz
- 1,5 tatlı kaşığı bebek irmiği
- 3 çay kaşığı havanda dövülmüş dut kurusu
- 1 tatlı kaşığı üzüm pekmezi
Kan Yapan Tok Tutan Mama (Ek Gıda) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Uygun tenceremize çabucak suyu ve irmiği ek edelim ve karıştırarak kıvam alana kadar pişirelim.
- Kıvam alınca altını kısalım ve havan da dövdüğümüz incecik olan dut kuruşunu ekleyip bir kaç tıp karıştıralım.
- Altını kapatalım.
- Üzüm pekmezimizi ilave edip tekrar bir kaç cins karıştırdıktan sonra cevizi de ekleyip ocaktan indirip o denli karıştıralım.
- Ilıdıktan sonra servise hazırdır. Bebişlere afiyet olsun .