
Kandil Simidi 2 Tanımı İçin Gereçler
- 125 gram margarin yahut tereyağı
- 2 yumurta sarısı (akı dışını bulamak için)
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 zirveli çay kaşığı kabartma tozu
- 1 doruklu çay kaşığı mahlep
- 1 çay bardağından 1 parmak az sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sirke (elma kullandım)
- Un(3 buçuk su bardağı kâfi geldi azar azar ekleme yapın fark edebilir)
- Ayırdığımız yumurta akı
- Kavrulmuş susam
- 1 yumurta sarısı ve çörekotu
Kandil Simidi 2 Tanımı Yapılışı
- Yoğurma kabına un dışındaki tüm malzemeyi alıp karıştıralım.
- Üzerine azar azar un ek ederek yumuşak ele yapışmayan bir hamur hazırlayalım.
- Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp düz bir taban üzerinde ince uzun açalım ve iki ucunu birleştirip evvel yumurta akı akabinde susama bulayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
- Çörekotu olan hamur içinde tekrar tıpkı halde ince uzun açıp uçlarını birleştirelim ve tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürelim çatalla çizikler atıp çörekotu serpelim.
- Simitlerimizi 180 derece ısınmış fırında kızarana dek pişirelim.



Not: simitleri yaparken tüm hamurun form verme evresini bitirip ondan sonra susama bulamaya başladım tek tek hal ver yumurta susama bula yaparsanız ellerinize daha çok bulaşacak hamura hal vermekte güç olur yani el oyalar hamuru baştan şekillendirip en son bulamaya geçelim. Deneyip şad kalır benimle paylaşırsanız sevinirim ????.