Kandil Simidi (Böylesini Hiç Yemediniz Pastanedekilerden Hiç Bir Farkı Yok) Tanımı İçin Gereçler
- 150 gram margarin(oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ̆
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 5 yemek kaşığı su
- 2 yemek kaşığı toz şeker tepeleme
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 su bardağı mısır nişastası
- 3 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı pekmez
- 1 çay bardağı su
- 1 su bardağı kavrulmuş susam
Kandil Simidi (Böylesini Hiç Yemediniz Pastanedekilerden Hiç Bir Farkı Yok) Tanımı Yapılışı
- Un hariç bütün materyaller uygunca karıştırılır.
- Sirkenin üzerine kabartma tozu dökülür yavaş yavaş un ve nişasta eklenip düzgünce yoğurulur.
- Minik minik modüller koparılıp simit şekli verilir. Önce pekmezli suya daha sonra susama batırılır.
- Evvelden ısıtılmış 175° derece fırında yeterlice pişirilir.
- Ağızda dağılan şahane bir simit oluyor şiddetle tavsiye ederim. ????.