Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kandil Simidi (Böylesini Hiç Yemediniz Pastanedekilerden Hiç Bir Farkı Yok)

Kandil Simidi (Böylesini Hiç Yemediniz Pastanedekilerden Hiç Bir Farkı Yok)
0
100

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
kandil-simidi-boylesini-hic-yemediniz-pastanedekilerden-hic-bir-farki-yok-3.jpg

Kandil Simidi (Böylesini Hiç Yemediniz Pastanedekilerden Hiç Bir Farkı Yok) Tanımı İçin Gereçler

  • 150 gram margarin(oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ̆
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 5 yemek kaşığı su
  • 2 yemek kaşığı toz şeker tepeleme
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 su bardağı mısır nişastası
  • 3 su bardağı un
Üzeri için;
  • 3 yemek kaşığı pekmez
  • 1 çay bardağı su
  • 1 su bardağı kavrulmuş susam

Kandil Simidi (Böylesini Hiç Yemediniz Pastanedekilerden Hiç Bir Farkı Yok) Tanımı Yapılışı

  1. Un hariç bütün materyaller uygunca karıştırılır.
  2.  Sirkenin üzerine kabartma tozu dökülür yavaş yavaş un ve nişasta eklenip düzgünce yoğurulur.
  3. Minik minik modüller koparılıp simit şekli verilir. Önce pekmezli suya daha sonra susama batırılır.
  4. Evvelden ısıtılmış 175° derece fırında yeterlice pişirilir.
  5. Ağızda dağılan şahane bir simit oluyor şiddetle tavsiye ederim. ????.
Afiyetle ❤.
 

Similar threads

Kandil Simidi (Videolu) Tanımı İçin Materyaller 250 gram yumuşak tereyağ2-3 kaşık sıvı yağ2 kaşık elma sirkesi1 yumurta2 kaşık yoğurt1 kaşık şeker1 tatlı kaşığı tuz1 paket kabartma tozu1 tatlı kaşığı mahlep4 su bardağı un Üzeri için; Susam yumurta akıÇörek otu yumurta sarısı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
69
Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler 125 gram tereyağı (Oda ısısında)2 yemek kaşığı yoğurt1 çay kaşığı tuz1 tatlı kaşığı mahlep3 su bardağı +2 yemek kaşığı un1 yumurta (Beyazı üstüne)1 yemek kaşığı sirke1 yemek kaşığı şeker1 tatlı kaşığı kabartma tozuYarım çay bardağı sıvı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
Kandil Simidi Tanımı İçin Materyaller 150 gram tereyağ (oda sıcaklığında)1 çay bardağı sıvı yağ2 yumurta sarısı içine(akı dışına)1 tatlı kaşığı tuz-mahlep (isteğe bağlı)2 yemek kaşığı şeker2 yemek kaşığı sirke2 yemek kaşığı yoğurt1çay bardağı sıvı yağ̆1 çay kaşığı kabartma...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
Kandil Simidi Tanımı İçin Gereçler 125 gr tereyağı (yarım paket oda sıcaklığında)Yarım çay bardağı sıvı yağ2 yemek kaşığı yoğurt1 çay kaşığı tuz1 tatlı kaşığı mahlep (seviyorsanız)1 yumurta sarısı ( beyazı dışına)1 yemek kaşığı sirke1 tatlı kaşığı tozşeker1 pkt. kabartma tozu3...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
Kandil Simidi (Kıyır Kıyır) Tanımı İçin Malzemeler 125 gram tereyağı (Oda ısısında)2 yemek kaşığı yoğurt1 çay kaşığı tuz1 tatlı kaşığı mahlep3 su bardağı +2 yemek kaşığı un (Un ölçüsü artıp azalabilir)1 adet yumurta (Beyazı üstüne)1 yemek kaşığı sirke1 yemek kaşığı şeker1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
98
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt