Kandil Simidi Elinizin (Altında Bulunması Gereken Tarif) Tanımı İçin Gereçler
- 150 tereyağı yahut margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta birini sarısı üstü için ayrılacak
- Yarım su bardağı su
- 1 çorba kaşığı sirke
- 1 çorba kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- 3 çorba kaşığı pekmez
- Yarım çay bardağı su
- Kavrulmuş susam
Kandil Simidi Elinizin (Altında Bulunması Gereken Tarif) Tanımı Yapılışı
- Un hariç tüm materyaller karıştırma kabına alınır, güzelce karıştırılıp üzerine yavaş yavaş un ek edilir.
- Yumuşak bir hamur elde edilir.
- Elimizle yuvarlayıp şeritler oluşturulur uçlarında birleştirilip simit formu verilir.
- Ben yarısını susamlı, yarısını yumurtalı yaptım ikisinde çok lezzetli oluyor.
- Simitli için evvel pekmezli suya daha sonra susama batırıp her yerine bulaşması için uygunca bulayalım.
- Tepsiye alıp 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
- Yumurtalı için yumurta sarısının içine 1 çay kaşığı pekmez ekleyip karıştıralım ve simitlerin üzerine sürelim .
- İster susam ister çörek otu serpebilirsiniz.