Kandil Simidi (Garantili Tarif) Tanımı İçin Materyaller
- 125 gram tereyağı (Yarım paket)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 yahut 4 su bardağı un
- 1 yumurta sarısı (Beyazı dışına)
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- Yarım su bardağı kavrulmuş susam
Kandil Simidi (Garantili Tarif) Tanımı Yapılışı
- Un hariç bütün gereçler karıştırılır ve un denetimli formda eklenir. Ele yapışmayan bir hamur olacak.
- Mandalına büyüklüğünde bezeler alıp elinizle yuvarlayarak uzun şeritler yapalım.
- İki ucunu birleştirelim simit biçimini verelim yumurtanın akına batırıp sonrada susama batıralım.
- 175 derecelik fırında alt üst kızarana kadar pişirelim.