Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kandil Simidi Kıtır Kıtır Muhteşem Lezzetli

Kandil Simidi Kıtır Kıtır Muhteşem Lezzetli
0
84

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70

Kandil Simidi Kıtır Kıtır Süper Lezzetli Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 tereyağı yahut margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta birini sarısı üstü için ayrılacak
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
Susamlı simit için;
  • 3 çorba kaşığı pekmez
  • Yarım çay bardağı su
  • Kavrulmuş susam

Kandil Simidi Kıtır Kıtır Harika Lezzetli Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Un hariç tüm gereçler karıştırma kabına alınır, güzelce karıştırılıp, üzerine yavaş yavaş un ek edilir. Yumuşak bir hamur elde edilir.
  2. Elimizle yuvarlayıp, şeritler oluşturulur uçlarında birleştirilip simit formu verilir. Ben yarısını susamlı yarısını yumurtalı yaptım ikisinde çok lezzetli oluyor.
  3. Simitli için evvel pekmezli suya daha sonra susama batırıp her yerine bulaşması için uygunca bulayalım. Tepsiye alıp 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
  4. Yumurtalı için yumurta sarısının içine 1 çay kaşığı pekmez ekleyip karıştıralım ve simitlerin üzerine sürelim ister susam ister çörek otu serpebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun ????.
Kandil Simidi Kıtır Kıtır Harika Lezzetli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Kandil Simidi Elinizin (Altında Bulunması Gereken Tarif) Tanımı İçin Gereçler 150 tereyağı yahut margarin1 çay bardağı sıvı yağ2 yumurta birini sarısı üstü için ayrılacakYarım su bardağı su1 çorba kaşığı sirke1 çorba kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı mahlep1 paket kabartma tozuAldığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
Kandil Simiti (Kıtır Kıtır) Tanımı İçin Materyaller 125 gram tereyağı(yarım paket margarin de olur)Yarım çay bardağı sıvı yağ2 yemek kaşığı yoğurt1 çay kaşığı tuz3 su bardağı tam buğday unu(unu denetimli ekleyin undan una farklılık gösterebilir ölçü)1 adet yumurta sarısı (Beyazı üzerine)1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
64
Lezzetli Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler 1 çay bardağı sıvı yağYarım paket margarin1 çorba kaşığı yoğurt2 yemek kaşığı sirke1.5 tatlı kaşığı mahlep1 tatlı kaşığı tuz1 yemek kaşığı şekerYarım paket kabartma tozu2 yumurta sarısı3.5 su bardağı un Üzeri için; 2 yumurta beyazı ve susam...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
Kandil Simidi Tanımı İçin Malzemeler 125 gr tereyağ yahut margarinYarım çay bardağı sıvı yağ2 yemek kaşığı su2 yemek kaşığı elma sirkesi1 yumurta1 tatlı kaşığı şeker1 çay kaşığı tuzAldığı kadar un (Yaklaşık 3 su bardağı) Susamlı yapmak için; Yarım su bardağı su1 yumurta (su ile çırpılacak)Susam...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
Kandil Simidi Ağızda Dağılan Tanımı İçin Malzemeler 200 gram margarin yada tereyağ2 yumurta 2 akı susamlı için ayrılıcak Sarının bir tanesi içine 1 tanesi üzerine2 çay kaşığı hamur kabartma tozu2 yemek kaşığı sirke2 yemek kaşığı toz şeker1 tatlı kaşığı tuz1 çay bardağı sıvı yağ2 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
61
858,497Konular
981,907Mesajlar
29,934Kullanıcılar
Üst Alt