Kandil Simidi Kıtır Kıtır Süper Lezzetli Tanımı İçin Malzemeler
- 150 tereyağı yahut margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta birini sarısı üstü için ayrılacak
- Yarım çay bardağı su
- 1 çorba kaşığı sirke
- 1 çorba kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- 3 çorba kaşığı pekmez
- Yarım çay bardağı su
- Kavrulmuş susam
Kandil Simidi Kıtır Kıtır Harika Lezzetli Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un hariç tüm gereçler karıştırma kabına alınır, güzelce karıştırılıp, üzerine yavaş yavaş un ek edilir. Yumuşak bir hamur elde edilir.
- Elimizle yuvarlayıp, şeritler oluşturulur uçlarında birleştirilip simit formu verilir. Ben yarısını susamlı yarısını yumurtalı yaptım ikisinde çok lezzetli oluyor.
- Simitli için evvel pekmezli suya daha sonra susama batırıp her yerine bulaşması için uygunca bulayalım. Tepsiye alıp 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
- Yumurtalı için yumurta sarısının içine 1 çay kaşığı pekmez ekleyip karıştıralım ve simitlerin üzerine sürelim ister susam ister çörek otu serpebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun ????.