Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kandil Simidi (Kıyır Kıyır)

Kandil Simidi (Kıyır Kıyır)

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Kandil Simidi (Kıyır Kıyır) Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı (Oda ısısında)
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 3 su bardağı +2 yemek kaşığı un (Un ölçüsü artıp azalabilir)
  • 1 adet yumurta (Beyazı üstüne)
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Kandil Simidi (Kıyır Kıyır) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle fırınımızı 180 dereceye ayarlayalım.
  2. Ardından tereyağımızı, sıvı yağımızı, şekerimizi, sirkemizi, yumurtamızı, yoğurdumuzu ve tuzumuzu bir karıştırma kabında güzelce karıştıralım.
  3. Daha sonra unu kabartma tozunu ve mahlebide ek edip, güzelce yoğuralım.
  4. Ardından eğer konutta tartınız varsa hepsini 20 gram şeklinde ayıralım yoksa da ceviz büyüklüğü kâfi olacak.
  5. Ayırdığımız yuvarlak hamurlardan uzun ince şeritler yapalım ve simit şeklini verelim.
  6. Simit şeklini verdikten sonra önce yumurta akına daha sonra kavrulmuş susama bulayıp fırın tepsimize dizelim.
  7. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında 15-20 dakika kadar pişirelim (Üstü kızarana kadar). Bu kadar kolay çokta lezzetli. Herkese afiyet olsun ????????????.
Kandil Simidi (Kıyır Kıyır) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler 125 gram tereyağı (Oda ısısında)2 yemek kaşığı yoğurt1 çay kaşığı tuz1 tatlı kaşığı mahlep3 su bardağı +2 yemek kaşığı un1 yumurta (Beyazı üstüne)1 yemek kaşığı sirke1 yemek kaşığı şeker1 tatlı kaşığı kabartma tozuYarım çay bardağı sıvı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
Kandil Simidi Tanımı İçin Materyaller 150 gram tereyağ (oda sıcaklığında)1 çay bardağı sıvı yağ2 yumurta sarısı içine(akı dışına)1 tatlı kaşığı tuz-mahlep (isteğe bağlı)2 yemek kaşığı şeker2 yemek kaşığı sirke2 yemek kaşığı yoğurt1çay bardağı sıvı yağ̆1 çay kaşığı kabartma...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
Kandil Simidi Tanımı İçin Gereçler 125 gr tereyağı (yarım paket oda sıcaklığında)Yarım çay bardağı sıvı yağ2 yemek kaşığı yoğurt1 çay kaşığı tuz1 tatlı kaşığı mahlep (seviyorsanız)1 yumurta sarısı ( beyazı dışına)1 yemek kaşığı sirke1 tatlı kaşığı tozşeker1 pkt. kabartma tozu3...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
Kandil Simidi Lezzet Garantili Tanımı İçin Gereçler 125 gram margarin1 çay bardağı sıvı yağ1 adet yumurta1 çay bardağı süt1 çay kaşığı sirke1 paket kabartma tozu1.5 2 bardak kadar unYarım çay bardağı pekmez1 çay bardağı su1 tatlı kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
Kıyır Kıyır Kandil Simidi Tanımı İçin Gereçler 200 gram tereyağ yada margarinYarım çay bardağı sıvı yağ1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı şeker1 tatlı kaşığı mahlep1 yemek kaşığı sirke2 adet yumurta (Sarısı içine beyazı dışına)1 paket kabartma tozuAlabildiği kadar un Kıyır Kıyır Kandil Simidi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
858,476Konular
981,261Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt