elektronikci
FD Üye
Kandil Simidi (Kıyır Kıyır) Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı (Oda ısısında)
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 3 su bardağı +2 yemek kaşığı un (Un ölçüsü artıp azalabilir)
- 1 adet yumurta (Beyazı üstüne)
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Kandil Simidi (Kıyır Kıyır) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle fırınımızı 180 dereceye ayarlayalım.
- Ardından tereyağımızı, sıvı yağımızı, şekerimizi, sirkemizi, yumurtamızı, yoğurdumuzu ve tuzumuzu bir karıştırma kabında güzelce karıştıralım.
- Daha sonra unu kabartma tozunu ve mahlebide ek edip, güzelce yoğuralım.
- Ardından eğer konutta tartınız varsa hepsini 20 gram şeklinde ayıralım yoksa da ceviz büyüklüğü kâfi olacak.
- Ayırdığımız yuvarlak hamurlardan uzun ince şeritler yapalım ve simit şeklini verelim.
- Simit şeklini verdikten sonra önce yumurta akına daha sonra kavrulmuş susama bulayıp fırın tepsimize dizelim.
- Önceden ısıttığımız 180 derece fırında 15-20 dakika kadar pişirelim (Üstü kızarana kadar). Bu kadar kolay çokta lezzetli. Herkese afiyet olsun ????????????.