Kandil Simidi (Orijinal Tarif) Tanımı İçin Gereçler
- 1 büyük uzunluk çay bardağı sıvı yağ
- Yarım paket tereyağı (125 gram )
- 1 çorba kaşığı yoğurt
- 2 tane yumurta (Akları üzeri için kullanılacak )
- 1 çorba kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı mahlep (İsteğe bağlı)
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım paket kabartma tozu
- 3, 5- 4 su bardağı un
- Susam
- Yumurta akı
Kandil Simidi (Orijinal Tarif) Tanımı Yapılışı
- Hamuru için kabartma tozu ve un hariç öbür materyalleri karıştıralım.
- Kabartma tozunu ekleyelim. Yavaş yavaş unu ekleyerek yoğuralım.
- Yoğurduğumuz kabın ağzını kapatalım. Yarım saat dinlenmeye bırakalım.
- Ceviz büyüklüğünde kesimler alarak biçim verelim. Evvel yumurta akına daha sonra susama bulayalım.
- Evvelce ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun .