
Kandil Simidi (Tam Ölçülü Kıyır Kıyır) Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gr margarin(oda sıcaklığında)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı mahlep (olmasada olur)
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 3 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı pekmez
- 4 yemek kaşığı su
- Kavrulmuş susam
Kandil Simidi (Tam Ölçülü Kıyır Kıyır) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamuru için gerekli olan bütün malzemeler sırayla bir kaba eklenir .
- İyice çırptıktan sonra yavaş yavaş un ilave edilir.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın simit şekli verelim.
- Ardından su ve pekmezi iyice karıştırıp önce pekmeze ardından susama bulayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir .
- 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir deneyenlere afiyet olsun ????
.
Kandil Simidi (Tam Ölçülü Kıyır Kıyır) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı