Kandil Simidi (Tam Tanım,Kıyır Kıyır Nefis) Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ (oda sıcaklığında)
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta (sarısı içine,beyazı dışına)
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- 2 adet yumurta beyazı ve kavrulmuş susam
Kandil Simidi (Tam Tanım,Kıyır Kıyır Nefis) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tüm gereçleri karıştırıp,unu yarım yarım olacak halde iki kademede karışıma ekleyerek harmanlayım.
- Yumuşak bir hamur elde edelim.
- Küçük simit halleri vererek evvel yumurta beyazına ve daha sonra kavrulmuş susama bulayarak tepsimize dizelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15-20 dk pişirelim.