Kandil Simidi Ve Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı + 2 yemek kaşığı süt
- 3 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yumurta(sarısı üzerine)
- 3 su bardağı un
Kandil Simidi Ve Tuzlu Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Tereyağ ve sıvı yağ karıştırılır.
- Un ve kabartma tozu hariç gereçlerin hepsi karışıma konulur.
- En son olarak un ve kabartma tozu da konulur.
- Birinci başta biraz kopmalar olur fakat yoğurdukça kendini toparlar.
- Sonra istenilen biçim verilir 10 dk dinlendirilir.
- Yumurta sarısı sürülür ve evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında 35 dk pişirilir.