![kandil-simidi-2.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/02/17/kandil-simidi-2.jpg)
Kandil Simidi Tanımı İçin Materyaller
- 125 gram tereyağı (Yarım paket)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yumurta sarısı içine (Akı dışına)
- 1 çay kaşığı tepeleme tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı mahlep (Var ise)
- Susam (Kavrulmuş)
- 3 su bardağı un tepeleme kullandım sizler denetimli kullanın unun kalitesine nazaran değişir ölçüsü.
Kandil Simidi Tanımı Yapılışı
- Oda sıcaklığında beklettiğimiz tereyağı ve bütün sıvı materyalleri ekleyip elimizle yoğurun.
- Akabinde un kabarma tozu ve mahlebi ekleyip yumuşak form vereceğimiz bir hamur kıvamı elde edelim.
- Sonra elimizle rulo yapıp uçlarını yapıştırıp evvel den ayırdığımız yumurta akına sonra susama batırıp tepsiye dizelim.
- Öteki tepsimizdeki çörek otlu simitlerimizin ise üzerlerine 1 yumurta sarısı ve bir tatlı kaşığı pekmez ekleyip karıştırıp sürelim.
- 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirelim. Yapacak olan herkese afiyet olsun????