Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kandil Simidi

Kandil Simidi
0
61

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
kandil-simidi-2.jpg

Kandil Simidi Tanımı İçin Materyaller

  • 125 gram tereyağı (Yarım paket)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yumurta sarısı içine (Akı dışına)
  • 1 çay kaşığı tepeleme tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı mahlep (Var ise)
  • Susam (Kavrulmuş)
  • 3 su bardağı un tepeleme kullandım sizler denetimli kullanın unun kalitesine nazaran değişir ölçüsü.
Bardak ölçüm su bardağı (200ml) Çay bardağı (125ml)


Kandil Simidi Tanımı Yapılışı

  1. Oda sıcaklığında beklettiğimiz tereyağı ve bütün sıvı materyalleri ekleyip elimizle yoğurun.
  2. Akabinde un kabarma tozu ve mahlebi ekleyip yumuşak form vereceğimiz bir hamur kıvamı elde edelim.
  3. Sonra elimizle rulo yapıp uçlarını yapıştırıp evvel den ayırdığımız yumurta akına sonra susama batırıp tepsiye dizelim.
  4. Öteki tepsimizdeki çörek otlu simitlerimizin ise üzerlerine 1 yumurta sarısı ve bir tatlı kaşığı pekmez ekleyip karıştırıp sürelim.
  5. 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirelim. Yapacak olan herkese afiyet olsun????
 
858,496Konular
982,192Mesajlar
30,122Kullanıcılar
sarossSon üye
Üst Alt