
Kandil Simidi Tanımı İçin Gereçler
- 1 büyük uzunluk çay bardağı sıvı yağ
- Yarım paket tereyağı (125 gram )
- 1 çorba kaşığı yoğurt
- 2 tane yumurta ( akları üzeri için kullanılacak )
- 2 çorba kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım paket kabartma tozu
- 3, 5- 4 su bardağı un ( değişkenlik gösteriyor, denetimli formda ekleme yapın)
- Yumurta akı
- Çokça susam ( kavrulmuş kullandım )
- Mavi haşhaş
Kandil Simidi Tanımı Yapılışı
- Kabın içine yumurtaların sarılarını ( beyazlarını üzeri için ayırıyoruz ) tereyağ (veya margarin) sıvı yağ, yoğurt, tuz, şeker ve mahlepi alıp üzerine azar azar un ekliyoruz
.
- Kabartma tozunu da ek edip ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar un eklemeye devam ediyoruz. Denetimli halde un ekleyin.
- Hamur hazır olduğunda minik ceviz büyüklüğünde kesimler kopartıp elimizle uzun şeritler yapıyoruz.
- Daha sonra iki ucunu birleştirip halka biçimi veriyoruz.
- Birinci evvel yumurta akına daha sonrada çokça susama ve haşhaşa bulayıp yağlanmış yada yağlı kağıt serilmiş fırın kabına diziyoruz.
- Tüm gereç bittiğinde evvelden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
- Pişen simitlerimizi soğumaya bırakıyoruz ve soğuduğunda servis ediyoruz.