Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kandil Simidi

Kandil Simidi
0
81

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
kandil-simidi-71.jpg

Kandil Simidi Tanımı İçin Gereçler

  • 1 büyük uzunluk çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket tereyağı (125 gram )
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 2 tane yumurta ( akları üzeri için kullanılacak )
  • 2 çorba kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 3, 5- 4 su bardağı un ( değişkenlik gösteriyor, denetimli formda ekleme yapın)
Üzeri için :
  • Yumurta akı
  • Çokça susam ( kavrulmuş kullandım )
  • Mavi haşhaş

Kandil Simidi Tanımı Yapılışı

  1. Kabın içine yumurtaların sarılarını ( beyazlarını üzeri için ayırıyoruz ) tereyağ (veya margarin) sıvı yağ, yoğurt, tuz, şeker ve mahlepi alıp üzerine azar azar un ekliyoruz :).
  2. Kabartma tozunu da ek edip ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar un eklemeye devam ediyoruz. Denetimli halde un ekleyin.
  3. Hamur hazır olduğunda minik ceviz büyüklüğünde kesimler kopartıp elimizle uzun şeritler yapıyoruz.
  4. Daha sonra iki ucunu birleştirip halka biçimi veriyoruz.
  5. Birinci evvel yumurta akına daha sonrada çokça susama ve haşhaşa bulayıp yağlanmış yada yağlı kağıt serilmiş fırın kabına diziyoruz.
  6. Tüm gereç bittiğinde evvelden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  7. Pişen simitlerimizi soğumaya bırakıyoruz ve soğuduğunda servis ediyoruz.
Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim hazırlarıyla tıpkı tat da herkese güzel huzurlu kandiller ????deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun ????.
 
858,499Konular
982,572Mesajlar
30,320Kullanıcılar
UnusSon üye
Üst Alt