Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kandil Simidi

Kandil Simidi
0
73

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
kandil-simidi-25.jpg

Kandil Simidi Tanımı İçin Gereçler

  • 1 büyük uzunluk çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket tereyağı (125 gram )
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 2 tane yumurta ( akları üzeri için kullanılacak )
  • 2 çorba kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 3, 5- 4 su bardağı un
Üzeri için :
  • Yumurta akı
  • Kavrulmuş susam

Kandil Simidi Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle geniş bir kabın içine yumurtaların sarılarını tereyağ, sıvı yağ, yoğurt, tuz, toz şeker ve mahlepi koyup azar azar un ekliyoruz.
  2. Kabartma tozunu da koyup ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz.
  3. Hamur hazır olduğunda ufak kesimler kopartıp elimizle uzun şeritler yapıyoruz.
  4. Sonra iki ucunu birleştirip halka biçimi veriyoruz.
  5. Birinci evvel yumurta akına daha sonrada susama bulayıp yağlı kağıt serilmiş fırın kabına diziyoruz.
  6. Hepsini yaptıktan sonra evvelce ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  7. Pişen simitlerimizi soğumaya bırakıyoruz soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
  8. Kıyır kıyır çok lezzetli oluyor denemenizi tavsiye ederim. ????????????.
 
858,496Konular
981,719Mesajlar
29,787Kullanıcılar
noeltollenSon üye
Üst Alt