Kandil Simidi Tanımı İçin Gereçler
- 1 büyük uzunluk çay bardağı sıvı yağ
- Yarım paket tereyağı (125 gram )
- 1 çorba kaşığı yoğurt
- 2 tane yumurta ( akları üzeri için kullanılacak )
- 2 çorba kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım paket kabartma tozu
- 3, 5- 4 su bardağı un
- Yumurta akı
- Kavrulmuş susam
Kandil Simidi Tanımı Yapılışı
- Öncelikle geniş bir kabın içine yumurtaların sarılarını tereyağ, sıvı yağ, yoğurt, tuz, toz şeker ve mahlepi koyup azar azar un ekliyoruz.
- Kabartma tozunu da koyup ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz.
- Hamur hazır olduğunda ufak kesimler kopartıp elimizle uzun şeritler yapıyoruz.
- Sonra iki ucunu birleştirip halka biçimi veriyoruz.
- Birinci evvel yumurta akına daha sonrada susama bulayıp yağlı kağıt serilmiş fırın kabına diziyoruz.
- Hepsini yaptıktan sonra evvelce ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
- Pişen simitlerimizi soğumaya bırakıyoruz soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
- Kıyır kıyır çok lezzetli oluyor denemenizi tavsiye ederim. ????????????.