
Kandil Simidi Tanımı İçin Materyaller
- 80 gram sıvı yağ
- 120 gram tereyağı (Oda sıcaklığında)
- 380 gram un
- 55 gram yoğurt
- 1 yumurta sarısı (Oda sıcaklığında)
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- Yumurta akı
- Kavrulmuş susam
- Çörek otu
Kandil Simidi Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak tereyağı yumurta sarısı, yoğurt, sıvı yağ ve sirkeyi bir kapta karıştırıyoruz.
- Daha sonra kuru materyalleri başka bir kapta harmanlayıp sıvı materyallerin olduğu kaba azar azar ek ediyoruz.
- Hamur hazır olduktan sonra 5 dakika dinlendiriyoruz.
- Sonra ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp elimizle hamura simit biçimini veriyoruz.
- Evvel yumurta akına sonrada kavrulmuş susam ve çörek otuna batırıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
- 180 derecede fansız ayarda 20 dakika pişiriyoruz. Tanımdan 2 tepsi kandil simidi çıkıyor.