Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kandil Simidi

Kandil Simidi
0
82

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
kandil-simidi-2.jpg

Kandil Simidi Tanımı İçin Materyaller

  • 80 gram sıvı yağ
  • 120 gram tereyağı (Oda sıcaklığında)
  • 380 gram un
  • 55 gram yoğurt
  • 1 yumurta sarısı (Oda sıcaklığında)
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Üzeri için
  • Yumurta akı
  • Kavrulmuş susam
  • Çörek otu

Kandil Simidi Tanımı Yapılışı

  1. Birinci olarak tereyağı yumurta sarısı, yoğurt, sıvı yağ ve sirkeyi bir kapta karıştırıyoruz.
  2. Daha sonra kuru materyalleri başka bir kapta harmanlayıp sıvı materyallerin olduğu kaba azar azar ek ediyoruz.
  3. Hamur hazır olduktan sonra 5 dakika dinlendiriyoruz.
  4. Sonra ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp elimizle hamura simit biçimini veriyoruz.
  5. Evvel yumurta akına sonrada kavrulmuş susam ve çörek otuna batırıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
  6. 180 derecede fansız ayarda 20 dakika pişiriyoruz. Tanımdan 2 tepsi kandil simidi çıkıyor.
 
858,497Konular
982,566Mesajlar
30,312Kullanıcılar
aarassqeSon üye
Üst Alt