Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kandil Simidi

Kandil Simidi
0
35

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
kandil-simidi.jpg

Kandil Simidi Tanımı İçin Gereçler

  • 125 gr tereyağı (yarım paket oda sıcaklığında)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep (seviyorsanız)
  • 1 yumurta sarısı ( beyazı dışına)
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • 1 pkt. kabartma tozu
  • 3 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

Kandil Simidi Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle yoğurma kabına un hariç tüm gereçleri alıp karıştıralım.
  2. Unu da kontrollü bir şekilde ekleyerek güzel bir hamur yoğurmaya başlayalım.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak önce elimizle yuvarlayalım sonra tezgahın üzerinde ileri geri sürerek uzatalım. Simit şeklini verelim.
  4. Simitleri önce yumurta akına sonra susama bulayalım.
  5. Simitleri pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.
  6. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında 20 dakika kadar kontrollü olarak pişirelim.
 

Similar threads

Kandil Simidi Tanımı İçin Materyaller 150 gram tereyağ (oda sıcaklığında)1 çay bardağı sıvı yağ2 yumurta sarısı içine(akı dışına)1 tatlı kaşığı tuz-mahlep (isteğe bağlı)2 yemek kaşığı şeker2 yemek kaşığı sirke2 yemek kaşığı yoğurt1çay bardağı sıvı yağ̆1 çay kaşığı kabartma...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler 125 gram tereyağı (Oda ısısında)2 yemek kaşığı yoğurt1 çay kaşığı tuz1 tatlı kaşığı mahlep3 su bardağı +2 yemek kaşığı un1 yumurta (Beyazı üstüne)1 yemek kaşığı sirke1 yemek kaşığı şeker1 tatlı kaşığı kabartma tozuYarım çay bardağı sıvı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
Kandil Simidi (Kıyır Kıyır) Tanımı İçin Malzemeler 125 gram tereyağı (Oda ısısında)2 yemek kaşığı yoğurt1 çay kaşığı tuz1 tatlı kaşığı mahlep3 su bardağı +2 yemek kaşığı un (Un ölçüsü artıp azalabilir)1 adet yumurta (Beyazı üstüne)1 yemek kaşığı sirke1 yemek kaşığı şeker1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
98
Kandil Simidi (Böylesini Hiç Yemediniz Pastanedekilerden Hiç Bir Farkı Yok) Tanımı İçin Gereçler 150 gram margarin(oda sıcaklığında)1 çay bardağı sıvı yağ̆1 yumurta2 yemek kaşığı üzüm sirkesi5 yemek kaşığı su2 yemek kaşığı toz şeker tepeleme1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı kabartma...
Cevaplar
0
Görüntüleme
100
Kandil Simidi Lezzet Garantili Tanımı İçin Gereçler 125 gram margarin1 çay bardağı sıvı yağ1 adet yumurta1 çay bardağı süt1 çay kaşığı sirke1 paket kabartma tozu1.5 2 bardak kadar unYarım çay bardağı pekmez1 çay bardağı su1 tatlı kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt