Kandil Simidi Tanımı İçin Gereçler
- 250 gram margarin yahut tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı su
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 buçuk su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı pekmez
- Yarım çay bardağı su
- 1 çay bardağı susam
Kandil Simidi Tanımı Yapılışı
- Yumuşamış margarin yahut tereyağın içine un hariç öbür materyalleri katın karıştırın.
- Sonra da unu denetimli ekleyin. Hamur hazır olunca 5 dk dolapta bekletin.
- Su ve pekmezi karıştırın.
- Hamurdan ceviz. büyüklüğü de kesim koparıp ince, uzun açın sonra birbirine dolayın ve yuvarlayın. Yada istediğiniz üzere form verin evvel pekmezli suya, sonra susama batırın.
- 180 ° evvelden ısıtılmış fırına verelim yaklaşık 25 dk pişirelim. Afiyet olsun