Kandil Simidi Tanımı İçin Gereçler
- 250 gram margarin
- 1 adet yumurta sarısı hamurun içine
- 2 yumurta akı üzerine
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz maya
- 2 çay kaşığı toz tarçın
- 2 çorba kasığı sirke
- Aldığı kadar un
- Çörek otu ve susam
- Susam kavrulmuş olucak (Aktardan bulabilirsiniz)
Kandil Simidi Tanımı Yapılışı
- Margarin, bir yumurta sarısı (bir yumurta sarısını hamurun içine koyacağız geri kalan yumurta beyazlarını simitimizin üstüne sürmek için kullanacağız. )
- Şeker, tuz, maya, tarçın ve sirkeyi bir kaba alıyoruz ve düzgünce karıştırıyoruz.
- Üzerine aldığı kadar un ekliyoruz yaklaşık 2 2, 5 su bardağı alıyor.
- Ceviz büyüklüğünde kesimlere ayırıp simit biçimi veriyoruz.
- Biçim verdiğimiz hamurları birinci evvel yumurta beyazlarına sonra susama bandırıp tepsiye diziyoruz.
- 200 derece evvelden ısıtılmış fırında alt üst kızarana kadar pişirelim.Deniyenlere şimdiden afiyet olsun ????????.