![kandil-simidi.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2022/02/03/kandil-simidi.jpg)
Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gr margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 adet yumurta ( bir tanesinin akını ayıralım)
- 1 paket kabartma tozu
- 7 su bardağı un
- 1 adet yumurtanın akı
- Tercihe göre susam ve ya çörek otu
Kandil Simidi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Margarin, sıvı yağ ,tuz ve şekeri ekleyip margarin iyice eriyene kadar yoğurun.
- Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip yoğurmaya devam edelim.
- Unu kontrollü bir şekilde ekleyelim yumurta büyüklüğüne çay bardağı büyüklüğüne göre daha fazla ya da daha az un alabilir.
- Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edilecek.
- Yoğurduğumuz hamurdan küçük parçalar koparıp simit şeklini verdikten sonra önce yumurta akına daha sonra susama batıralım.
- 180 derecede pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
- Ben bu tariften 66 adet kandil simidi elde ettim. Afiyet olsun.