teknolojiuzmani
FD Üye
Kandil Simidi Tanımı İçin Materyaller
- 125 gram margarin
- 1 adet yumurta (Beyazı dışına)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3,5 – 4 su bardağı un
- Susam
Kandil Simidi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tüm materyalleri uygun bir yoğurma kabında kıvam alana kadar yoğuralım.
- Kulak göğsü kıvamına gelince hamurdan küçük bezeler alıp elimizde halini verelim.
- Evvel yumurtanın beyazına daha sonra susama batırıp tepsiye dizelim.
- 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirelim. Dakika veremiyorum zira benim fırının 30-35 dakika da pişirdi, birtakım fırınlar daha erken pişirebiliyor. ????
- Fırından çıkınca birinci sıcaklığı gidene kadar bekleyelim. Simidimiz hazır afiyet olsun ????????