elektronikci
FD Üye
Kandil Simidi Tanımı İçin Materyaller
- 125 gram tereyağı (yarım paket)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı mahlep ( varsa)
- 3 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı ( beyazı dışına)
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Kandil Simidi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamuru için gerekli gereçleri yoğurma kabına alarak karıştıralım ve unu denetimli bir biçimde ekleyerek hamuru yoğuralım.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alarak evvel elimizde yuvarlıyoruz sonra uzun rulo yapıyoruz.
- Yuvarlak biçim yaparak evvel yumurta akına sonra susama bulayarak yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz.
- Bütün hamura birebir süreci yaparak bitiriyoruz evvelce ısıtılmış 180 derece fırında denetimli bir biçimde pişiriyoruz.