Kandil Simidi Tanımı İçin Gereçler
- 250 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 3 çay kaşığı tuz
- 2 adet yumurta sarısı(beyazları üzerine)
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 5 su bardağı un
- Varsa 1 tatlı kaşığı mahlep
Kandil Simidi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Un ve kabartma tozu hariç bütün gereçler güzelce yoğrulur.
- Sonra denetimli bir formda un eklenir.
- Kabartma tozu eklenir ve hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alınır.
- Simit hali verilir .
- Evvel yumurtanın akına sonra susama batırılır.
- Hamur kulak göğsü kıvamında olacak una nazaran değişkenlik gösterebilir.Azaltıp artırabilirsiniz bir ölçü.
- 180 derece pembeleşinceye kadar pişirilir.Afiyet olsun