Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kandil Simidi

Kandil Simidi
0
51

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
kandil-simidi.jpg

Kandil Simidi Tanımı İçin Gereçler

  • 250 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 çay kaşığı tuz
  • 2 adet yumurta sarısı(beyazları üzerine)
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5 su bardağı un
  • Varsa 1 tatlı kaşığı mahlep

Kandil Simidi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Un ve kabartma tozu hariç bütün gereçler güzelce yoğrulur.
  2. Sonra denetimli bir formda un eklenir.
  3. Kabartma tozu eklenir ve hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alınır.
  4. Simit hali verilir .
  5. Evvel yumurtanın akına sonra susama batırılır.
  6. Hamur kulak göğsü kıvamında olacak una nazaran değişkenlik gösterebilir.Azaltıp artırabilirsiniz bir ölçü.
  7. 180 derece pembeleşinceye kadar pişirilir.Afiyet olsun☺️
Kandil Simidi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt