Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kandil Simiti (Kıtır Kıtır)

Kandil Simiti (Kıtır Kıtır)
0
63

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
kandil-simidikitir-kitir.jpg

Kandil Simiti (Kıtır Kıtır) Tanımı İçin Materyaller

• 125 gram tereyağı(yarım paket margarin de olur)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı tam buğday unu(unu denetimli ekleyin undan una farklılık gösterebilir ölçü)
  • 1 adet yumurta sarısı (Beyazı üzerine)
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Kandil Simiti (Kıtır Kıtır) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Yoğurma kabımıza oda sıcaklığındaki tereyağını,yumurta sarısını, sıvı yağı,yoğurdu,sirkeyi,tuzu ve şekeri alıp elimizle karıştırıyoruz.
  2. Unu ve kabartma tozunu ekleyip yoğuralım. Ben 3 su bardağı tam buğday unu kullandım hatta sonradan 2 yemek kaşığı kadar tekrar un ekledim.
  3. Hamurumuz hazır olunca ceviz büyüklüğünde koparıp elimizde yuvarlayalım. Daha sonra tezgahta ileri geri sürerek uzatalım ve simit formunu verip uçları birleştirelim.
  4. Simitleri evvel yumurta akına sonra kavrulmuş susama bulayalım. Ben susamı kavrulmuş seviyorum diye kavurdum,sade kavrulmamış susam da olur.
  5. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz.
  6. Evvelden ısıttığımız fırında 180 derecede 15-20 dakika pişiriyoruz. Lütfen denetimli pişirelim. Pişirme müddeti fırından fırına değişiklik gösterebilir,altlarına bakın kızarınca fırından alabilirsiniz????.
Not:bu kurabiyeyi kavonazlara koyup uzun mühlet saklayabilirsiniz,kandil günlerinin ve çay saatlerinizin vazgeçilmezi olmaya aday benden demesi ???? Afiyet olsun ????.

Kandil Simiti (Kıtır Kıtır) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

858,496Konular
981,665Mesajlar
29,734Kullanıcılar
Üst Alt