Kandil Simiti (Kıtır Kıtır) Tanımı İçin Materyaller
- 125 gram tereyağı(yarım paket margarin de olur)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 su bardağı tam buğday unu(unu denetimli ekleyin undan una farklılık gösterebilir ölçü)
- 1 adet yumurta sarısı (Beyazı üzerine)
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Kandil Simiti (Kıtır Kıtır) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yoğurma kabımıza oda sıcaklığındaki tereyağını,yumurta sarısını, sıvı yağı,yoğurdu,sirkeyi,tuzu ve şekeri alıp elimizle karıştırıyoruz.
- Unu ve kabartma tozunu ekleyip yoğuralım. Ben 3 su bardağı tam buğday unu kullandım hatta sonradan 2 yemek kaşığı kadar tekrar un ekledim.
- Hamurumuz hazır olunca ceviz büyüklüğünde koparıp elimizde yuvarlayalım. Daha sonra tezgahta ileri geri sürerek uzatalım ve simit formunu verip uçları birleştirelim.
- Simitleri evvel yumurta akına sonra kavrulmuş susama bulayalım. Ben susamı kavrulmuş seviyorum diye kavurdum,sade kavrulmamış susam da olur.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz.
- Evvelden ısıttığımız fırında 180 derecede 15-20 dakika pişiriyoruz. Lütfen denetimli pişirelim. Pişirme müddeti fırından fırına değişiklik gösterebilir,altlarına bakın kızarınca fırından alabilirsiniz????.
Kandil Simiti (Kıtır Kıtır) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı