
Kandil Simiti Tanımı İçin Materyaller
- 150 gram tereyağı(oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı mahlep
- 4 su bardağı un
- 1 adet yumurta sarısı
- 1/4 (çeyrek) çay bardağı pekmez
- 1 çay bardağı su
- 4 yemek kaşığı susam
- 4 yemek kaşığı çörek otu
Kandil Simiti Tanımı Yapılışı
- Derin bir kabın içerisine tereyağ, sıvı yağ, yumurta, su, tuz, şeker, kabartma tozu, sirke, ve mahlebi koyup güzelce karıştırın.
- Daha sonra, unu azar azar ekleyerek hamurunuzu güzelce karıştırırsak yoğurun.
- Hamurunuz hazır olunca elinizle ceviz büyüklüğünde modüller koparın ve elinizle ya da tezgahın üzerinde yuvarlayarak rulo biçimi verin.
- Sonra, uçlarını birleştirip çember formu verin.
- Susamlı hazırlamak istediğiniz simitler için hamuru evvel su pekmez karışımına batırın,.
- Sonra susam dolu bir tabağın üzerinde her iki tarafını da susama bulayın ve tepsiye dizin.
- Çörek otlu kandil simitleri için çember biçimi verdiğiniz hamurları tepsiye dizip üzerlerine pekmez ile karıştırdığınız yumurta sarısını sürüp çatalla üzerinden geçin ve üzerine dileğiniz kadar çörek otu serpin.
- Kandil simitlerini evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
- Her fırının pişirme mühleti farklı olabileceği için simitleri pişerken denetim etmenizi öneririz. Afiyet olsun!.