
Kandil Simiti Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 adet yumurta (akı dışına ayırınız)
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1.5 çay kaşığı tuz
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 çay bardağından 1 -2 parmak eksik sıvı yağ
- Yarım çay bardağı süt
- Yarım paket margarin (125 gram kadar)
- 2 yemek kaşığı sirke
- Susam
- Yumurta akı
Kandil Simiti Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta sarısı ,şeker, sıvı yağ, tuz ,süt, sirke hepsini biraz karıştırıp üzerine kabartma tozunu ve un ekleyip iyice yoğurulmalı.
- Daha sonra yuvarlak simit şekil verilip önce yumurta akına daha sonra susama batırılır.
- 180 derecelik sıcaklıkta 20- 25 dk pişirilmeli (fırınınıza göre bu süre ve sıcaklık değişebilir).
Kandil Simiti Tarifi Fotoğraflı Yapılışı