Kandil Simitleri Tanımı İçin Gereçler
- 125 gram tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 7 yemek kaşığı su
- 1 adet yumurta sarısı
- Aldığı kadar un
- İsteğe nazaran salep
- 3 yemek kaşığı pekmez
- 1 çay bardağı su
- Kavrulmuş susam
Kandil Simitleri Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Bütün gereçleri karıştırıp en son ununu ek ediyoruz lakin yavaş yavaş ekliyoruz kıvamı görüntü da ki üzere kolay hal veriyorsanız olmuş demektir.
- Küçük küçük simitleri hazırlayıp pekmez ve su karışımına daha sonra kavrulmuş susamlara buluyoruz .
- 180 derecelik evvelce ısıtılmış fırında 20-25 dakika ortası pişiriyoruz yapanlara afiyet şifa olsun inşallah ????.