iltasyazilim
FD Üye
Kanser ’den korkma
Toplum, adeta, öyle korkutuluyor oysa; nerede ise, dünyayı cehennem, sağlamı hasta, akıllıyı deli ilan ediliyor
Kantarın topuzu kaçarken, arada doğruluğu fazla ihtilaflı bazı tavsiyeler mutlak dürüst gibi bahis ediliyor
Korkutanlara pozitif kulak asma
Önce hayatını düzenlemeye çalış, elinden geldiği kadar
İşin gereğini yapabildiğin en üstteki düzeyde yaptıktan sonra hangi inanç değerin varsa ona yönel, tevekkül et, dua et, olumlu düşün
Allah dermansız tasa yaratmamıştır
Kanser türlerinin kayda değer bir kısmı sağlıklı gıda ve sigara gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durarak önlenebilir
Kansere karşı koruyucu ve kanser tedavisini destekleyici gıdaların alınması gelmektedir Günlük gıda çok pozitif para harcamadan, sağlıklı ülkü getirilebilir
Daha Sonra, kansere sebep olan sigara ilk önce elde etmek üzere diğer etkenlerden uzaktan durmak gelir
Kanserden korunmak veya tedavi için dinç beslenmede ilk olarak; beyaz ekmekten uzaktan durun, çoğu belediyenin ürettiği ve fırınlardan ucuz sattığı bütün buğday ekmeği (doğal köy ekmeği) alın
Türkiye; dünyanın en iyi, en pak, en sağlıklı doğal su kaynaklarına fazla sayıda sahip olan ender ülkelerdendir
İçerik kalitesi, pH değeri, kaynağın debisi, kaynakta dolum, kaynak çevresinde yer alan atık salan tesis, mesken alanı olup olmadığı gibi özellikler dikkate alınarak şişelenmiş suların daha iyilerini seçerek içmeli
Mutlaka; katkısız yağlı süt, katkısız yağlı yoğurt tercih edin Kararınca
Yağlı süt faydalıdır Tabiidir ancak; abartmadan, kararınca Sütün yağında; konjuge linoleik asit (CLA) gibi sağlık durumu için yardımcı maddeler vardır
CLA kanser önleyici, kolesterol düşürücü, yürek hastalıklarına karşı koruyucu, şişmanlığı azaltıcı ve önleyici, bağışıklık sistemini destekleyen, vücudun gelişmesine katkı maddesi yapan paha biçilmez bir bileşiktir Et, süt, et ürünleri ve süt ürünlerinde bulunur
Yağ olarak; Zeytinyağı, fındık yağı, yer fıstığı yağı tercih edin Imkan yahut günebakan yağı kullanın Tereyağını kararınca yiyebilirsiniz
% 12 ’den fazla trans yağ içeren margarinlerden ve güya yemeklik katı yağlardan uzak durun Margarin gibi katı bitkisel yağların reklamlarında trans yağ içermediğini iddia edenler sahiden uzaktır Üretim sürecinde trans yağı tümüyle çıkarmaları mümkün değildir, içerdiği oranı ne dek azaltıldığı önemlidir
Balık, yayılan hayvanının kırmızı eti, köy tavuğu, köy yumurtası seçim edin Imkan yoksa tesis hayvanı kırmızı eti, tesis tavuğu ve yumurtası yiyin
Peynir altı suyundan yapılan, sağlığa çok yardımcı lor peyniri seçim edin
Tuzlu olarak, yıkanıp öğütülmüş fakat rafine edilmemiş kaya tuzu kararınca kullanın
Sebzeyi, meyveyi mevsiminde tercih edin
Kanserden korunmak için işte ucuz, etkili gıdaların emin başlıları şunlardır:
Elma,
Domates,
Siyah havuç ve suyu,
Lahana,
Turuncu havuç,
Çekirdekli siyah kuru üzüm ve (kabuk+çekirdek+meyvesi ile çekilmiş) suyu,
Taşköprü sarımsak, kuru soğan,
Zeytin, sızma zeytinyağı,
Siyah Türk Çayı,
Kuru siyah erik ve hoşafı,
Şalgam suyu,
Kuru incir,
Siyah turp,
Kuru dut,
Kiraz,
Yaban mersini,
Kuru fasulye,
Ceviz,
Kayısı çekirdeği,
Fındık, fındık yağı,
Yer fıstığı, yer fıstığı yağı,
Portakal, limon,
Çekilmiş çörekotu,
Yoğurt,
Doğal bütün buğday ekmeği
Bu farzedilen gıdaların mevsimine, hastalık durumunuza tarafından; bir çoğunu günlük, kimini haftalık, tamamına yakınını ise aylık olarak en azından birkaç kere de olsa mutlaka kararınca almanız gerek *
Toplum, adeta, öyle korkutuluyor oysa; nerede ise, dünyayı cehennem, sağlamı hasta, akıllıyı deli ilan ediliyor
Kantarın topuzu kaçarken, arada doğruluğu fazla ihtilaflı bazı tavsiyeler mutlak dürüst gibi bahis ediliyor
Korkutanlara pozitif kulak asma
Önce hayatını düzenlemeye çalış, elinden geldiği kadar
İşin gereğini yapabildiğin en üstteki düzeyde yaptıktan sonra hangi inanç değerin varsa ona yönel, tevekkül et, dua et, olumlu düşün
Allah dermansız tasa yaratmamıştır
Kanser türlerinin kayda değer bir kısmı sağlıklı gıda ve sigara gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durarak önlenebilir
Kansere karşı koruyucu ve kanser tedavisini destekleyici gıdaların alınması gelmektedir Günlük gıda çok pozitif para harcamadan, sağlıklı ülkü getirilebilir
Daha Sonra, kansere sebep olan sigara ilk önce elde etmek üzere diğer etkenlerden uzaktan durmak gelir
Kanserden korunmak veya tedavi için dinç beslenmede ilk olarak; beyaz ekmekten uzaktan durun, çoğu belediyenin ürettiği ve fırınlardan ucuz sattığı bütün buğday ekmeği (doğal köy ekmeği) alın
Türkiye; dünyanın en iyi, en pak, en sağlıklı doğal su kaynaklarına fazla sayıda sahip olan ender ülkelerdendir
İçerik kalitesi, pH değeri, kaynağın debisi, kaynakta dolum, kaynak çevresinde yer alan atık salan tesis, mesken alanı olup olmadığı gibi özellikler dikkate alınarak şişelenmiş suların daha iyilerini seçerek içmeli
Mutlaka; katkısız yağlı süt, katkısız yağlı yoğurt tercih edin Kararınca
Yağlı süt faydalıdır Tabiidir ancak; abartmadan, kararınca Sütün yağında; konjuge linoleik asit (CLA) gibi sağlık durumu için yardımcı maddeler vardır
CLA kanser önleyici, kolesterol düşürücü, yürek hastalıklarına karşı koruyucu, şişmanlığı azaltıcı ve önleyici, bağışıklık sistemini destekleyen, vücudun gelişmesine katkı maddesi yapan paha biçilmez bir bileşiktir Et, süt, et ürünleri ve süt ürünlerinde bulunur
Yağ olarak; Zeytinyağı, fındık yağı, yer fıstığı yağı tercih edin Imkan yahut günebakan yağı kullanın Tereyağını kararınca yiyebilirsiniz
% 12 ’den fazla trans yağ içeren margarinlerden ve güya yemeklik katı yağlardan uzak durun Margarin gibi katı bitkisel yağların reklamlarında trans yağ içermediğini iddia edenler sahiden uzaktır Üretim sürecinde trans yağı tümüyle çıkarmaları mümkün değildir, içerdiği oranı ne dek azaltıldığı önemlidir
Balık, yayılan hayvanının kırmızı eti, köy tavuğu, köy yumurtası seçim edin Imkan yoksa tesis hayvanı kırmızı eti, tesis tavuğu ve yumurtası yiyin
Peynir altı suyundan yapılan, sağlığa çok yardımcı lor peyniri seçim edin
Tuzlu olarak, yıkanıp öğütülmüş fakat rafine edilmemiş kaya tuzu kararınca kullanın
Sebzeyi, meyveyi mevsiminde tercih edin
Kanserden korunmak için işte ucuz, etkili gıdaların emin başlıları şunlardır:
Elma,
Domates,
Siyah havuç ve suyu,
Lahana,
Turuncu havuç,
Çekirdekli siyah kuru üzüm ve (kabuk+çekirdek+meyvesi ile çekilmiş) suyu,
Taşköprü sarımsak, kuru soğan,
Zeytin, sızma zeytinyağı,
Siyah Türk Çayı,
Kuru siyah erik ve hoşafı,
Şalgam suyu,
Kuru incir,
Siyah turp,
Kuru dut,
Kiraz,
Yaban mersini,
Kuru fasulye,
Ceviz,
Kayısı çekirdeği,
Fındık, fındık yağı,
Yer fıstığı, yer fıstığı yağı,
Portakal, limon,
Çekilmiş çörekotu,
Yoğurt,
Doğal bütün buğday ekmeği
Bu farzedilen gıdaların mevsimine, hastalık durumunuza tarafından; bir çoğunu günlük, kimini haftalık, tamamına yakınını ise aylık olarak en azından birkaç kere de olsa mutlaka kararınca almanız gerek *