iltasyazilim
FD Üye
Gıdalarda sıkca kullanılan 3 madde ne yazıkki kansere yol açabiliyor Amerika ve İngiltere'de yasak olan bu maddeler ülkemizde turşu yapımından bisküviye dek pekçok gıdada kullanılıyor
İşte güvenli olmayan üç madde (3E)
E 221 sodyum benzoat,
E 951 Aspartam
E 952 siklomat
Sodyum Benzoat kolalı ve gazlı içeceklerde, hazır turşu ve soslarda, bazı bisküvi ve alkolsüz içeceklerde küflere karşı koruyucu olarak kullanılıyor
Aspartam, diyet içeceklerde, sakızlarda, şekerlerde, hazırlanmış gıdalarda, bir çok diyet ürününde, soslarda bulunuyor
Siklomat ise içeceklerde ve diyet ürünlerinde kullanılan çok adaleli bir suni tatlandırıcı Yüksek dozda ve uzun zaman alındığında hayvanlarda mesane kanserine, farelerde kromozom anomalilerine yol açıyor *
İşte güvenli olmayan üç madde (3E)
E 221 sodyum benzoat,
E 951 Aspartam
E 952 siklomat
Sodyum Benzoat kolalı ve gazlı içeceklerde, hazır turşu ve soslarda, bazı bisküvi ve alkolsüz içeceklerde küflere karşı koruyucu olarak kullanılıyor
Aspartam, diyet içeceklerde, sakızlarda, şekerlerde, hazırlanmış gıdalarda, bir çok diyet ürününde, soslarda bulunuyor
Siklomat ise içeceklerde ve diyet ürünlerinde kullanılan çok adaleli bir suni tatlandırıcı Yüksek dozda ve uzun zaman alındığında hayvanlarda mesane kanserine, farelerde kromozom anomalilerine yol açıyor *