iltasyazilim
FD Üye
Mangal nasıl yakılmalı,
Kanser yapmayan mangal nasıl hazırlanır
Tarın Bakanlığı tarafından hazırlanan bir broşürde mangalcılar uyarıldı Broşürde, kanserojenlerin oluşmaması için mangal ateşi ile pişirilen et aralarında 15 santimetre mesafe bırakılması isteniyor, keza şu bilgilere yer veriliyor: “Et ve et ürünleri, yumurta ve kanatlı etlerini en ince ayrıntısına kadar pişirmek önemlidir Donmuş sığır eti, balık ve tavuk eti pişirilmeden önce en ince ayrıntısına kadar çözdürülmelidir Yemeklerin bir kere daha ısıtılması esnasında, gıdanın tüm kısımlarında sıcaklığın minimum 70 dereceye ulaşması gerekmektedir Yemeklerde kullanılan yağların pozitif yakılması kanserojen maddelerin artmasına yol açar Alev ile pişirilen etin aralarında 15 santimetre değin uzaklık olmalıdır *
Kanser yapmayan mangal nasıl hazırlanır
Tarın Bakanlığı tarafından hazırlanan bir broşürde mangalcılar uyarıldı Broşürde, kanserojenlerin oluşmaması için mangal ateşi ile pişirilen et aralarında 15 santimetre mesafe bırakılması isteniyor, keza şu bilgilere yer veriliyor: “Et ve et ürünleri, yumurta ve kanatlı etlerini en ince ayrıntısına kadar pişirmek önemlidir Donmuş sığır eti, balık ve tavuk eti pişirilmeden önce en ince ayrıntısına kadar çözdürülmelidir Yemeklerin bir kere daha ısıtılması esnasında, gıdanın tüm kısımlarında sıcaklığın minimum 70 dereceye ulaşması gerekmektedir Yemeklerde kullanılan yağların pozitif yakılması kanserojen maddelerin artmasına yol açar Alev ile pişirilen etin aralarında 15 santimetre değin uzaklık olmalıdır *