Kanser’den korkma
Toplum, adeta, oyle korkutuluyor ki; nerede ise, dunyayı cehennem, sağlamı hasta, akıllıyı deli ilan ediliyor
Kantarın topuzu kacarken, arada doğruluğu cok tartışmalı bazı tavsiyeler mutlak doğru gibi iddia ediliyor
Korkutanlara fazla kulak asma
Once hayatını duzenlemeye calış, elinden geldiği kadar
İşin gereğini yapabildiğin en ust duzeyde yaptıktan sonra hangi inanc değerin varsa ona yonel, tevekkul et, dua et, olumlu duşun
Allah dermansız dert yaratmamıştır
Kanser turlerinin onemli bir kısmı sağlıklı beslenme ve sigara gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durarak onlenebilir
Kansere karşı koruyucu ve kanser tedavisini destekleyici gıdaların alınması gelmektedir Gunluk beslenme cok fazla para harcamadan, sağlıklı hale getirilebilir
Sonra, kansere sebep olan sigara başta olmak uzere diğer etkenlerden uzak durmak gelir
Kanserden korunmak veya tedavi icin sağlıklı beslenmede ilk olarak; beyaz ekmekten uzak durun, coğu belediyenin urettiği ve fırınlardan ucuz sattığı tam buğday ekmeği (doğal koy ekmeği) alın
Turkiye; dunyanın en iyi, en temiz, en sağlıklı doğal su kaynaklarına cok sayıda sahip olan ender ulkelerdendir
İcerik kalitesi, pH değeri, kaynağın debisi, kaynakta dolum, kaynak cevresinde bulunan atık salan tesis, yerleşim alanı olup olmadığı gibi ozellikler dikkate alınarak şişelenmiş suların daha iyilerini secerek icmeli
Mutlaka; katkısız yağlı sut, katkısız yağlı yoğurt tercih edin Kararınca
Yağlı sut faydalıdır Tabiidir ki; abartmadan, kararınca Sutun yağında; konjuge linoleik asit (CLA) gibi sağlık icin faydalı maddeler vardır
CLA kanser onleyici, kolesterol duşurucu, kalp hastalıklarına karşı koruyucu, şişmanlığı azaltıcı ve onleyici, bağışıklık sistemini destekleyen, vucudun gelişmesine katkı yapan cok değerli bir bileşiktir Et, sut, et urunleri ve sut urunlerinde bulunur
Yağ olarak; Zeytinyağı, fındık yağı, yer fıstığı yağı tercih edin İmkan yoksa ayciceği yağı kullanın Tereyağını kararınca yiyebilirsiniz
% 12’den fazla trans yağ iceren margarinlerden ve benzeri yemeklik katı yağlardan uzak durun Margarin gibi katı bitkisel yağların reklamlarında trans yağ icermediğini iddia edenler gercekten uzaktır Uretim surecinde trans yağı tumuyle cıkarmaları mumkun değildir, icerdiği oranı ne kadar azaltıldığı onemlidir
Balık, yayılan hayvanının kırmızı eti, koy tavuğu, koy yumurtası tercih edin İmkan yoksa tesis hayvanı kırmızı eti, tesis tavuğu ve yumurtası yiyin
Peynir altı suyundan yapılan, sağlığa cok yararlı lor peyniri tercih edin
Tuz olarak, yıkanıp oğutulmuş ama rafine edilmemiş kaya tuzu kararınca kullanın
Sebzeyi, meyveyi mevsiminde tercih edin
Kanserden korunmak icin işte ucuz, etkili gıdaların belli başlıları şunlardır:
Elma,
Domates,
Siyah havuc ve suyu,
Lahana,
Turuncu havuc,
Cekirdekli siyah kuru uzum ve (kabuk+cekirdek+meyvesi ile cekilmiş) suyu,
Taşkopru sarımsak, kuru soğan,
Zeytin, sızma zeytinyağı,
Siyah Turk Cayı,
Kuru siyah erik ve hoşafı,
Şalgam suyu,
Kuru incir,
Siyah turp,
Kuru dut,
Kiraz,
Yaban mersini,
Kuru fasulye,
Ceviz,
Kayısı cekirdeği,
Fındık, fındık yağı,
Yer fıstığı, yer fıstığı yağı,
Portakal, limon,
Cekilmiş corekotu,
Yoğurt,
Doğal tam buğday ekmeği
Bu sayılan gıdaların mevsimine, hastalık durumunuza gore; bir coğunu gunluk, kimini haftalık, tamamına yakınını ise aylık olarak en azından birkac kez de olsa mutlaka kararınca almanız gerek
Toplum, adeta, oyle korkutuluyor ki; nerede ise, dunyayı cehennem, sağlamı hasta, akıllıyı deli ilan ediliyor
Kantarın topuzu kacarken, arada doğruluğu cok tartışmalı bazı tavsiyeler mutlak doğru gibi iddia ediliyor
Korkutanlara fazla kulak asma
Once hayatını duzenlemeye calış, elinden geldiği kadar
İşin gereğini yapabildiğin en ust duzeyde yaptıktan sonra hangi inanc değerin varsa ona yonel, tevekkul et, dua et, olumlu duşun
Allah dermansız dert yaratmamıştır
Kanser turlerinin onemli bir kısmı sağlıklı beslenme ve sigara gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durarak onlenebilir
Kansere karşı koruyucu ve kanser tedavisini destekleyici gıdaların alınması gelmektedir Gunluk beslenme cok fazla para harcamadan, sağlıklı hale getirilebilir
Sonra, kansere sebep olan sigara başta olmak uzere diğer etkenlerden uzak durmak gelir
Kanserden korunmak veya tedavi icin sağlıklı beslenmede ilk olarak; beyaz ekmekten uzak durun, coğu belediyenin urettiği ve fırınlardan ucuz sattığı tam buğday ekmeği (doğal koy ekmeği) alın
Turkiye; dunyanın en iyi, en temiz, en sağlıklı doğal su kaynaklarına cok sayıda sahip olan ender ulkelerdendir
İcerik kalitesi, pH değeri, kaynağın debisi, kaynakta dolum, kaynak cevresinde bulunan atık salan tesis, yerleşim alanı olup olmadığı gibi ozellikler dikkate alınarak şişelenmiş suların daha iyilerini secerek icmeli
Mutlaka; katkısız yağlı sut, katkısız yağlı yoğurt tercih edin Kararınca
Yağlı sut faydalıdır Tabiidir ki; abartmadan, kararınca Sutun yağında; konjuge linoleik asit (CLA) gibi sağlık icin faydalı maddeler vardır
CLA kanser onleyici, kolesterol duşurucu, kalp hastalıklarına karşı koruyucu, şişmanlığı azaltıcı ve onleyici, bağışıklık sistemini destekleyen, vucudun gelişmesine katkı yapan cok değerli bir bileşiktir Et, sut, et urunleri ve sut urunlerinde bulunur
Yağ olarak; Zeytinyağı, fındık yağı, yer fıstığı yağı tercih edin İmkan yoksa ayciceği yağı kullanın Tereyağını kararınca yiyebilirsiniz
% 12’den fazla trans yağ iceren margarinlerden ve benzeri yemeklik katı yağlardan uzak durun Margarin gibi katı bitkisel yağların reklamlarında trans yağ icermediğini iddia edenler gercekten uzaktır Uretim surecinde trans yağı tumuyle cıkarmaları mumkun değildir, icerdiği oranı ne kadar azaltıldığı onemlidir
Balık, yayılan hayvanının kırmızı eti, koy tavuğu, koy yumurtası tercih edin İmkan yoksa tesis hayvanı kırmızı eti, tesis tavuğu ve yumurtası yiyin
Peynir altı suyundan yapılan, sağlığa cok yararlı lor peyniri tercih edin
Tuz olarak, yıkanıp oğutulmuş ama rafine edilmemiş kaya tuzu kararınca kullanın
Sebzeyi, meyveyi mevsiminde tercih edin
Kanserden korunmak icin işte ucuz, etkili gıdaların belli başlıları şunlardır:
Elma,
Domates,
Siyah havuc ve suyu,
Lahana,
Turuncu havuc,
Cekirdekli siyah kuru uzum ve (kabuk+cekirdek+meyvesi ile cekilmiş) suyu,
Taşkopru sarımsak, kuru soğan,
Zeytin, sızma zeytinyağı,
Siyah Turk Cayı,
Kuru siyah erik ve hoşafı,
Şalgam suyu,
Kuru incir,
Siyah turp,
Kuru dut,
Kiraz,
Yaban mersini,
Kuru fasulye,
Ceviz,
Kayısı cekirdeği,
Fındık, fındık yağı,
Yer fıstığı, yer fıstığı yağı,
Portakal, limon,
Cekilmiş corekotu,
Yoğurt,
Doğal tam buğday ekmeği
Bu sayılan gıdaların mevsimine, hastalık durumunuza gore; bir coğunu gunluk, kimini haftalık, tamamına yakınını ise aylık olarak en azından birkac kez de olsa mutlaka kararınca almanız gerek