Burdur Gölü Kıyısı’nda organik olarak yetiştirdilen, siyah ve sarı renkli karpuzlardan yapılan 'karpuz pekmezi' kanser tedavisine yardım oluyorkanserekarsikarpuzpekmezi5c43e9edf3eabjpegalt Kansere karşı karpuz pekmezistyle width:640px;Yaz aylarında karpuz, kış aylarında ise “karpuz pekmezi tüketilmesini öneren Sarıca, karpuzun içeriğindeki beta karoten, sitrolin, C vitamini ve likopenin bütün kanser türlerine karşı koruyucu olduğunu, böylece fazla kanser türünün tedavisinde destekleyici rol oynadığını belirtti Sarıca, “Dünyada yapılan çalışmalarla, karpuzun yapısındaki beta karoten, C vitamini, sitrolin ve likopen gibi maddelerin anti kanserojenik olduğu biliniyor Karpuzun tüm kanser türlerinde tedaviyi destekleyici etkisi fazla böylece yaz aylarında bol miktarda karpuz tüketilmeli, kışın da dondurularak saklanan karpuz suyu veya karpuz pekmezi tüketilmeli dediMerkezde doğal olarak üretilen karpuzdan pekmez yapıldığını belirten Sarıca, bu pekmezin Lisinia Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezi’ne gelen ziyaretçilere ikram ve armağan edildiğini söyledikanserekarsikarpuzpekmezi5c43e9ee0f97djpegalt Kansere karşı karpuz pekmezistyle width:640px;Yıl her tarafında yurt içinden ve yurt dışından o kadar çok öğrenci Lisinia'ya gelerek 'Kansersiz Gelecek Elimizde Projesi' dahilinde, kanserden korunma yolları konusunda eğitim aldığını anlatan Sarıca, merkezde gönüllü olarak çalışan 20 tanıdık olmayan öğrencinin, kanserden korunmanın yolları ve doğal besin hakkında data aldığını söylediKendisini doğayı korumaya ve kanserle mücadeleye adayan Baytar Hekim Öztürk Sarıca, Lisinya’nın hikayesinin ilk gördüğü andan itibaren fazla etkilendiği “Ardıç ağacı ile başladığını söyledi kanserekarsikarpuzpekmezi5c43e9ee192d0jpegalt Kansere karşı karpuz pekmezistyle width:640px;Sarıca, en olumsuz şartlarda yaşama, direniş ve dayanıklılığın simgesi olarak gördüğü Ardıç ağacının suyu ne kadar az tükettiğini, en kıraç yerden, en sulak yere kadar baştan yaşamı sürebildiğini, insanları gölgesinde ağırlayıp, uğurladığını belirterek, “Azıcık büyüyüp kitap okumaya başlayınca Ardıç kuşları ve Ardıç ağacı arasındaki uyumu öğrendim Yere dökülen ağacın tohumları Ardıç kuşunun sindirim sisteminde hayat bulup, dışarı atılıp toprağa karışarak tohumlar çimlendiğini öğrendim dedikanserekarsikarpuzpekmezi5c43e9ee2d684jpegalt Kansere karşı karpuz pekmezistyle width:640px;Doğadaki tüm canlı ve cansız varlıklar arasındaki ölümsüz uyumun, bilhassa son 30 yılda doğanın kirlenmişliği ve bunun yansıması olarak da ortaya meydana çıkan kanseri gördüğünde, kendini adadığı doğal hayatın sürmesi ve gelecek nesillere aktarılması için Lisinia’yı kurduğunu gösteren Veteriner Hekim Öztürk Sarıca, anlamı doğan ve batan güneşin, ay ışığının sudaki pırıltısı anlamına gelen Lisinia’nın Türkiye’nin ilk Yaban Hayatı Merkezlerinden birisi olarak resmiyet kazandığı kaydettikanserekarsikarpuzpekmezi5c43e9ef86ff5jpegalt Kansere karşı karpuz pekmezistyle width:640px;