her yerde yetişebilen ve her mevsim bulunabilen kabağın, B1 ve C vitaminleri, potasyum ve fosfor mineralleri açısından zengin bir beslenme olduğunu açıklayan Uzman Diyetisyen Pınar Kaide Enç, “İçeriğinde bitkisel protein, nişasta ve çinko mevcuttur Ayrıca lif yönünden de baş tacı bir besindir Besin değerinin kaybolmaması için kabağı buharda pişirmek daha doğrudur Kabak, çiğ olarak rendelenip salatalara da katılabilir diye konuştu id Gad300250Kabağın sofralardan yetkisiz edilmeyecek kadar kıymetli bir beslenme olduğunu kaydeden Enç, “Sindirimi epeyce kolay ve hafif bir sebze olması nedeniyle diyet yapanların mutlaka listelerinde olması gerekir 1 fincan kabakta 20 kalori vardır Bir çok kanser türüne yakalanma riskini de azaltır Özellikle akciğer kanseri, yemek yemek borusu, gırtlak, mide, mesane ve prostat kanserlerine karşısında koruyucudur İçeriğindeki bol lif baştan sona kabızlık problemini giderir İdrar söktürür ve böbrekmesane iltihaplarına iyi kazanç Basur ve prostat şikayetlerini en üye indirir Kan şekeri ve yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcıdır Sinirleri yatıştırır ve kan yapar Kabakta yer alan C,E ve A vitaminleri de cildi temizler Kabak keza kırışıklara aleyhinde da çaba etmenize tezgâhtar bir besindir şeklinde konuştu