nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Kanseri 24 saatte tüketen baharat
Köri baharatında yer alan bir maddenin, kanser hücrelerini öldürebildiği belirtildi
ANKARA (AA) Cork Kanser Araştırma Merkezi bilimcileri, köri yapımında kullanılan zerdaçalın etken maddesi kurkuminin laboratuvar ortamında yemek borusu kanseri hücrelerini öldürdüğünü saptadı
Dr Sharon McKenna ve ekibi, kurkuminin kanser hücrelerini 24 saatte öldürmeye başladığını fark etti
Uzun zamandır kurkumin maddesinin iyileştirici etkisi bulunduğu düşünülüyordu
Kanser uzmanları, British Journal of Cancer dergisinde yayımlanan araştırmanın, doktorların yeni tedaviler bulmalarına tezgâhtar olacağını belirtti
Birleşmiş Krallık Kanser Araştırma kurumundan Dr Lesley Walker, bu araştırmanın, zerdaçalda (hint safranı) bulunan doğal kimyasalların özafagus (yemek yemek borusu) kanserinde yeni tedaviler için kullanılması olanağı sağlayacağını söyledi
Walker, özafagus kanseri oranının 1970'lerden bu yana yarı yarıya arttığını, bunun obezite, içki tüketimi ve reflü hastalığındaki artıştan kaynaklanıyor olabileceğini bildirdi
*
Köri baharatında yer alan bir maddenin, kanser hücrelerini öldürebildiği belirtildi
ANKARA (AA) Cork Kanser Araştırma Merkezi bilimcileri, köri yapımında kullanılan zerdaçalın etken maddesi kurkuminin laboratuvar ortamında yemek borusu kanseri hücrelerini öldürdüğünü saptadı
Dr Sharon McKenna ve ekibi, kurkuminin kanser hücrelerini 24 saatte öldürmeye başladığını fark etti
Uzun zamandır kurkumin maddesinin iyileştirici etkisi bulunduğu düşünülüyordu
Kanser uzmanları, British Journal of Cancer dergisinde yayımlanan araştırmanın, doktorların yeni tedaviler bulmalarına tezgâhtar olacağını belirtti
Birleşmiş Krallık Kanser Araştırma kurumundan Dr Lesley Walker, bu araştırmanın, zerdaçalda (hint safranı) bulunan doğal kimyasalların özafagus (yemek yemek borusu) kanserinde yeni tedaviler için kullanılması olanağı sağlayacağını söyledi
Walker, özafagus kanseri oranının 1970'lerden bu yana yarı yarıya arttığını, bunun obezite, içki tüketimi ve reflü hastalığındaki artıştan kaynaklanıyor olabileceğini bildirdi
*