![kapali-bafra-pidesi.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/11/29/kapali-bafra-pidesi.jpg)
Kapalı Bafra Pidesi Tarifi İçin Malzemeler
- 5 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı instant maya
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı ılık su
- 500 gr kıyma
- 3 orta boy kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Kapalı Bafra Pidesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle 1 çay bardağı ılık süt ile kuru maya eritilir.
- 5 su bardağı un büyük yoğurma kabına koy ortasına havuz aç kuru mayalı süt, sıvı yağ, yoğurt hepsi beraber 2 su bardağı ılık su ile yoğurulur 1 saat mayalanmaya bırakılır….
- Diğer tarafta büyük bir tavaya sıvı yağ kıyma koyulup kavrulur rendelenmiş soğan ekleyip karıştırın soğanlar iyice ölsün karabiber tuz ekleyip soğumaya bırakılır….
- Mayası gelmiş hamurdan orta büyüklükte bezeler alıp merdane yardımı ile uzunlamasına açıp arasına soğumuş olan kıymalı içten döşeyip kapatıyoruz.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip 200 derece fırında 30-35 dak pişiriyoruz. Fırından çıkarıp üzerine tereyağ sürüp servis ediyoruz. Afiyetler olsun….