Kapalı Enfes Pide Tanımı İçin Materyaller
- 1 bardak su
- 1 bardak sıvı yağ
- 1 bardak süt
- 2.5 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- 1 modül tavuk göğsü ya da kemiksiz but(4adet)
- 4 adet sivri biber
- 2 adet soğan
- 2 adet domates
- Yarım demet maydanoz
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 2 adet patates (haşlanacak)
- 2 adet soğan
Kapalı Enfes Pide Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamurumuz ile başlayalım ,bir kaba un hariç tüm materyalleri ekleyip karıştıralım.
- Yavaş yavaş un ek edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim ve 1 saat dinlenmeye bırakalım.
- İç harç için; tavukları ve soğanları minik minik doğrayalım, birlikte suyunu çekinceye kadar kavuralım.
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyelim.
- Sivri biberleri ve domatesleri minik minik doğrayalım pişmeye devam eden harca ek edelim.
- Tüm baharatları ekleyelim ve altını kapatalım.
- Altını kapattığımız harcımıza kıyılmış maydanozuda ekleyip karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
- Patatesli harç için; patatesleri haşlayalım, minik minik doğrayalım, başka bir tavada soğanları minik minik doğrayıp kavuralım, kavrulan soğanlara doğradığımız haşlanmış patatesleri ekleyelim.
- Baharatlandırıp altını kapatalım.
- Dinlenen hamuru 6 eşit kesime bölelim.
- Pide formunda uzun açalım fakat pide hamuru kadar ince olmasın.
- İçine harçtan koyalım ve kapatıp yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
- Üstüne yumurta sarısı sürüp, 180 derece 15-20 dk pişirelim. Sıcak servis yapalım. Afiyet olsun….