teknolojiuzmani
FD Üye
Kapalı Ispanaklı Pide Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım paket yaş maya
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ̆
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Alabildiğine un
- 1 kilo ıspanak
- 2 adet kuru soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- Tuz
Kapalı Ispanaklı Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur malzemeleri ile ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz ,yaklaşık yarım saat hamurumuzu mayalandırıyoruz .
- Mayalanma işlemi tamamlandıktan sonra mandalina büyüklüğünde bezeler yapıyoruz.
- İç harcımız için soğanları yağımızda kavuruyoruz ,doğradığımız ıspanakları ekleyip sulanmadan ocaktan alıyoruz .
- Bezemizi ince uzun açıp içine harcımızı koyup kapatıyoruz.
- Ters çevirip tepsiye yerleştiriyoruz.
- Üzerine bir fırça yardımı ile su sürüyoruz.
- Dilerseniz susam ve çörek otu serpebilirsiniz .
- Önceden ısıttığımız ( 250 derece) fırında pişiriyoruz.
Kapalı Ispanaklı Pide Tarifi Fotoğraflı Yapılışı