Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kapalı Kıymalı Bafra Pidesi (Bizim Evin Favori Pidesi)

Kapalı Kıymalı Bafra Pidesi (Bizim Evin Favori Pidesi)
0
27

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
kapali-kiymali-bafra-pidesi-bizim-evin-favori-pidesi.jpg

Kapalı Kıymalı Bafra Pidesi (Bizim Evin Favori Pidesi) Tarifi İçin Malzemeler

  • 700 g un
  • 1 çay bardağı süt (100ml)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (50ml)
  • 2 su bardağı sıcak su (toplam 400ml)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tane yumurta beyazı (sarısı üzerine sürülcek)
  • 1 paket kuru maya (10g)
İç harcı için;
  • 350 g kıyma
  • 2 tane kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 er çay kaşığı tuz, pul biber, karabiber, kırmızı toz biber
  • Bir tutam maydanoz ince kıyılmış
Üzeri için;
  • Ayırdığımız yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Pişen pidelerin üzerine sürmek ve içine koymak için tereyağ

Kapalı Kıymalı Bafra Pidesi (Bizim Evin Favori Pidesi) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce minik doğranmış soğan ve sarımsağı, sıvı yağda biraz kavurup kıymayı ilave ediyoruz .
  2. Kıyma suyunu bırakıp çekene kadar kavurup tereyağ, baharatları ekleyip iyice karıştırıyoruz ,maydanozuda ilave edip soğumaya bırakıyoruz.
  3. Unu yoğurma kabına alıp tuz ve mayayı ilave edip karıştırarak çanak yapıyoruz.
  4. Ortada diğer malzemeleride buluşturup kulak memesi kıvamında iyi yoğurulmuş bi hamur elde ediyoruz ,hamurun üzerini kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz.
  5. Mayalanan hamurdan portakaldan biraz küçük bezeler alıyoruz hazırladığımız bezeleri dar ve uzun tepsi boyunda merdane veya oklava yardımıyla açıyoruz.
  6. Ortasına uzunlamasına bolca kıymadan koyuyoruz ve resimlerde gördüğünüz gibi, (isterseniz iç harcını beyaz ve kaşar peyniri karışımındanda yapabilirsiniz) iki ucunu birleştirerek kapatıyoruz .
  7. Bir tepsi dolusu hazırlayıp üzerine yumurta sarısı, süt ve sıvı yağ karışımından sürüp önceden ısınmış 240 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
  8. Fırından çıkam pidelerin üzerine tereyağ sürüyoruz ve pidenin birleşen yerinden bir çay kaşığı kadar parçalar halinde ora ara pidenin içine koyuyoruz mümkünse sıcak sıcak servis ediyoruz afiyet olsun????.
Kapalı Kıymalı Bafra Pidesi (Bizim Evin Favori Pidesi) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,331Kullanıcılar
berenSon üye
Üst Alt