
Kapalı Kıymalı Bafra Pidesi (Bizim Evin Favori Pidesi) Tarifi İçin Malzemeler
- 700 g un
- 1 çay bardağı süt (100ml)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ (50ml)
- 2 su bardağı sıcak su (toplam 400ml)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tane yumurta beyazı (sarısı üzerine sürülcek)
- 1 paket kuru maya (10g)
- 350 g kıyma
- 2 tane kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 er çay kaşığı tuz, pul biber, karabiber, kırmızı toz biber
- Bir tutam maydanoz ince kıyılmış
- Ayırdığımız yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı süt
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Pişen pidelerin üzerine sürmek ve içine koymak için tereyağ
Kapalı Kıymalı Bafra Pidesi (Bizim Evin Favori Pidesi) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce minik doğranmış soğan ve sarımsağı, sıvı yağda biraz kavurup kıymayı ilave ediyoruz .
- Kıyma suyunu bırakıp çekene kadar kavurup tereyağ, baharatları ekleyip iyice karıştırıyoruz ,maydanozuda ilave edip soğumaya bırakıyoruz.
- Unu yoğurma kabına alıp tuz ve mayayı ilave edip karıştırarak çanak yapıyoruz.
- Ortada diğer malzemeleride buluşturup kulak memesi kıvamında iyi yoğurulmuş bi hamur elde ediyoruz ,hamurun üzerini kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamurdan portakaldan biraz küçük bezeler alıyoruz hazırladığımız bezeleri dar ve uzun tepsi boyunda merdane veya oklava yardımıyla açıyoruz.
- Ortasına uzunlamasına bolca kıymadan koyuyoruz ve resimlerde gördüğünüz gibi, (isterseniz iç harcını beyaz ve kaşar peyniri karışımındanda yapabilirsiniz) iki ucunu birleştirerek kapatıyoruz .
- Bir tepsi dolusu hazırlayıp üzerine yumurta sarısı, süt ve sıvı yağ karışımından sürüp önceden ısınmış 240 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkam pidelerin üzerine tereyağ sürüyoruz ve pidenin birleşen yerinden bir çay kaşığı kadar parçalar halinde ora ara pidenin içine koyuyoruz mümkünse sıcak sıcak servis ediyoruz afiyet olsun????.