Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kapalı Kıymalı Pide

Kapalı Kıymalı Pide

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
35
F-D Coin
94
kapali-kiymali-pide.jpg

Kapalı Kıymalı Pide Tanımı İçin Materyaller


Hamuru için;
  • 1.5 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik yoğurt
  • 1 paket kuru maya
  • 6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1.5 çay kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı un
Kıyma harcı için;
  • 2 adet orta uzunluk soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 650 gr orta yağlı dana kıyma
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
Üzeri için;
  • 2 yumurta sarısı

Kapalı Kıymalı Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Hamuru için ılık suyu bir kaba alıp maya ve toz şekeri ekleyip 5 dakika bekliyoruz.
  2. Maya aktifleştikten sonra yoğurt, sıvı yağ,tuz ve unu ekleyip hafif ele yapışan bir hamur elde ediyoruz.
  3. Un markasına nazaran daha az yahut çok olabilir.
  4. Hamuru 35 dakika mayalanması için bırakıyoruz.
  5. Hamur mayalanırken tavaya sıvı yağı alıp soğanları küçük küçük doğradıktan sonra soğanları kavuruyoruz.
  6. Kavrulan soğanlara kıymayı ekleyip kıymayı da kavurduktan sonra salça,baharatlar ve maydanozu ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  7. Kavrulan kıymayı kenara alıp soğuması için bırakıyoruz.
  8. Mayalanan hamuru bezelere ayırıyoruz.
  9. Bu hamurdan 18 tane beze çıkardım.
  10. Beze boyutuna nazaran daha çok yahut daha az olabilir.
  11. Bezeleri tek tek merdane yardımıyla incecik açıyoruz.
  12. Kıyma içini hamurun ortasına tüm her yerine gelecek halde yerleştirip iki kenarlarını birleştirip kapatıyoruz.
  13. Tüm bezelere birebir süreci yaptıktan sonra fırın tepsisine alıp yumurta sarısı sürdükten sonra 180 derece de 15-20 dakika pişiriyoruz.
  14. Sıcak sıcak servis ediyoruz. Pide içine istediğiniz harcı koyabilirsiniz ben kıymalı tercih ettim şimdiden deneyen herkese afiyet olsun :).
Kapalı Kıymalı Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Kapalı Pide Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; 2 su bardağı ılık su1 su bardağı ılık süt4 kesme şeker2 tatlı kaşığı tuz2 paket kuru maya1100 gram un kullandım 7-7,5 su bardağı aşağı yukarı3-4 yemek kaşığı sıvı yağ (Hamuru yoğurduktan sonra ekleyelim) İç harcı için; 2-3 adet kuru soğan600 gram...
Cevaplar
0
Görüntüleme
116
Hazırından Farksız Kapalı Kıymalı Pide Tanımı İçin Malzemeler 7 su bardağı un1 paket instant maya1 silme yemek kaşığı toz şeker2 tatlı kaşığı tuzYarım su bardağı sıvı yağ İç harcı için; 300 gram kıyma5 adet kuru soğanTuz, karabiber, pul biber4 yemek kaşığı sıvı yağ Üzerine sürmek için; Tereyağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
Kapalı Pide Kıymalı Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı süt1 su bardağı sıcak su2 paket instant maya1 yemek kaşığı şeker2 tatlı kaşığı tuzÇeyrek su bardağı sıvı yağAldığı kadar un İç harcı; 350 gr kıyma2 soğanTuz ,pulbiber ,karabiber3 yemek kaşığı zeytinyağı Kapalı Pide Kıymalı Tarifi Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
Kıymalı Pide Tadında Gözleme Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; 1 su bardağı ılık su1 tatlı kaşığı kuru maya1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı şekerAldığı kadar un İç harcı için; 250 gram kıyma2 büyük kuru soğan1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı toz biberKüçük bir tutam maydanoz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
73
Kıymalı Kapalı Pide Tanımı İçin Materyaller 2 su bardağı ılık su1 tatlı kaşığı kuru maya1 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı yoğurt1 tatlı kaşığı tuz5,5-6 su bardağı un İç Harcı İçin 300 gram kıyma1 adet büyük uzunluk soğan1 dolu yemek kaşığı tereyağı1 kase kaşar Üstü İçin Tereyağı Kıymalı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
858,477Konular
981,280Mesajlar
29,557Kullanıcılar
efwistonSon üye
Üst Alt