Kapalı Pide (Bafra Pidesi) (Kıymalı/Ispanaklı) Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
- 1 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 su bardağı un
- 300 gram kıyma
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- Tuz, pulbiber
- 300 gram ıspanak
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- Tuz, pulbiber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Kapalı Pide (Bafra Pidesi) (Kıymalı/Ispanaklı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur için derin bir kaba un konulup ortası açılarak tuz, maya ve ılık su konulup yeterlice yoğrulur.
- Hamurun üzeri kapatılarak yarım saat mayalanması için bekletilir.
- Kıymalı harç için, tavaya kıyma konulup suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
- Üzerine zeytinyağı konulup küp küp doğranmış soğan eklenerek kavurmaya devam edilir.
- Daha sonra tuz ve pulbiber eklenerek pişirilir.
- Ispanaklı harç için, tavaya zeytinyağı konulup üzerine küp küp doğranan soğan eklenerek kavrulur.
- Sonra yıkanıp doğranmış ıspanak konulup kavurmaya devam edilir.
- Daha sonra tuz ve pulbiber eklenerek pişirilir.
- Mayalanan hamur bezelere ayrılır.
- Her beze, unlanan tezgahta ince ve uzun halde merdane yardımı ile açılır.
- Açılan hamurun üzerine iç harç konulup, kenarları ortada birleştirilerek hiç açık kalmayacak halde kapatılır.
- Tüm bezeler birebir halde hazırlanıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Fırından çıkarılan böreklerin üzerine çabucak tereyağı sürülür.
- Hazır olan pideler, dilimlenerek servis edilir.
Kapalı Pide (Bafra Pidesi) (Kıymalı/Ispanaklı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı