Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kapalı Pide (Bafra Pidesi) (Kıymalı/Ispanaklı)

Kapalı Pide (Bafra Pidesi) (Kıymalı/Ispanaklı)
0
202

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70

Kapalı Pide (Bafra Pidesi) (Kıymalı/Ispanaklı) Tanımı İçin Malzemeler


Hamur için;
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un
Kıymalı iç harcı için;
  • 300 gram kıyma
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • Tuz, pulbiber
Ispanaklı iç harcı için;
  • 300 gram ıspanak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • Tuz, pulbiber
Üzerine;
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Kapalı Pide (Bafra Pidesi) (Kıymalı/Ispanaklı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Hamur için derin bir kaba un konulup ortası açılarak tuz, maya ve ılık su konulup yeterlice yoğrulur.
  2. Hamurun üzeri kapatılarak yarım saat mayalanması için bekletilir.
  3. Kıymalı harç için, tavaya kıyma konulup suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
  4. Üzerine zeytinyağı konulup küp küp doğranmış soğan eklenerek kavurmaya devam edilir.
  5. Daha sonra tuz ve pulbiber eklenerek pişirilir.
  6. Ispanaklı harç için, tavaya zeytinyağı konulup üzerine küp küp doğranan soğan eklenerek kavrulur.
  7. Sonra yıkanıp doğranmış ıspanak konulup kavurmaya devam edilir.
  8. Daha sonra tuz ve pulbiber eklenerek pişirilir.
  9. Mayalanan hamur bezelere ayrılır.
  10. Her beze, unlanan tezgahta ince ve uzun halde merdane yardımı ile açılır.
  11. Açılan hamurun üzerine iç harç konulup, kenarları ortada birleştirilerek hiç açık kalmayacak halde kapatılır.
  12. Tüm bezeler birebir halde hazırlanıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
  13. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  14. Fırından çıkarılan böreklerin üzerine çabucak tereyağı sürülür.
  15. Hazır olan pideler, dilimlenerek servis edilir.
Afiyet olsun.

Kapalı Pide (Bafra Pidesi) (Kıymalı/Ispanaklı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Enfes Tadıyla Bafra Pidesi (Kapalı Pide) Tanımı İçin Gereçler Hamuru İçin 3 su bardağı su1 paket yaş maya yahut 2 paket kuru maya1 yemek kaşığı şeker1,5 tatlı kaşığı tuz1 kg un Üzerine Sürmek İçin Tereyağı İç Harcı İçin 1 kg kıyma5 tane ince kıyılmış soğan2 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
Bafra Pidesi (Samsun Kapalı Pide) Tanımı İçin Materyaller 4 adet pide için 1 su bardağı ılık su3 su bardağı un1 silme çay kaşığı toz maya1 silme çay kaşığı tuz İç harcı için 300 gram kıyma1 adet kuru soğan1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber Bafra Pidesi (Samsun Kapalı Pide) Tanımı Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
Kapalı Kıymalı Bafra Pidesi (Bizim Evin Favori Pidesi) Tarifi İçin Malzemeler 700 g un1 çay bardağı süt (100ml)Yarım çay bardağı sıvı yağ (50ml)2 su bardağı sıcak su (toplam 400ml)1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı şeker1 tane yumurta beyazı (sarısı üzerine sürülcek)1 paket kuru maya (10g) İç...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
Bafra Pidesi Tanımı İçin Gereçler Hamur için: 5 su bardağı un2 su bardağı ılık su1 paket instant kuru maya yahut 42 gram yaş maya1 tatlı kaşığı tuzYarım çay kaşığı şeker İç harç için: 500 gram kıyma3 adet orta uzunluk soğanBiraz sıvı yağ1 yemek kaşığı tereyağı1 tatlı kaşığı karabiber1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
Kapalı Bafra Pidesi Tanımı İçin Malzemeler Yarım kilo kıyma3-4 tane soğanÇeyrek çay bardağı sıvı yağ Hamuru için; 2 su bardağı ılık su (200 ml bardak ölçüsü)1 yemek kaşığı kuru maya1 tatlı kaşığı tuz5-5.5 su bardağı un (dikkatli ekleyin denetim sizde olsun) Üzeri için; 1 adet yumurta sarısı1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
65
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,326Kullanıcılar
verliaqwSon üye
Üst Alt