Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kapalı Pide

Kapalı Pide
0
115

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80

Kapalı Pide Tanımı İçin Malzemeler


Hamuru için;
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 4 kesme şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 paket kuru maya
  • 1100 gram un kullandım 7-7,5 su bardağı aşağı yukarı
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ (Hamuru yoğurduktan sonra ekleyelim)
İç harcı için;
  • 2-3 adet kuru soğan
  • 600 gram kıyma
  • Yarım çay bardak sıvı yağ
  • Çok az su
  • Domates salçası
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • Tuz
  • Kapya kırmızı biber
  • Yeşil biberde ekleyebilirsiniz ben eklemedim

Kapalı Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İç harcı kıymalı yaptım. 2-3 adet kuru soğanı yemeklik doğrayalım.
  2. Tavamıza sıvı yağ ve soğanları alıp, kavuralım. Kıymamızı ekleyelim kavurmaya devam edelim.
  3. Salçayı açacak kadar çok az su karabiber kırmızı biber tuz ek edelim ve pişirelim.
  4. İçine kapya kırmızı biber ve yeşil biberde ekleyebilirsiniz.
  5. Hamur materyallerini yoğurma kabına ya da hamur yoğurma makinesine alıp, evvel maya ve sıvıları ekleyerek daha sonra un ilavesiyle yumuşak bir hamur hazırlayalım sıvı yağ ile toparlayalım.
  6. İyice yağı yedirene dek yoğuralım. Üzeri kapalı 1 saat mayalayalım.
  7. Mayalanmış hamuru un serpilmiş tezgaha alalım. 10-12 adet kadar beze yapalım.
  8. Bezelerimizi fotoğrafta göründüğü üzere açalım ve genişletelim.
  9. Yumuşak bir hamur olduğu için elimizle bastırıp bir yuvarlak açalım içine kıymalı harçtan koyalım.
  10. Hamurun üstünden kıymalı harcı kapatacak formda kapatalım bastıralım.
  11. Tekrar hamuru aşağı hakikat kapatıp huzurun alt kesimiyle birleştirelim.
  12. Hamura üstten elimizle bastırıp uzunlamasına yayalım.
  13. Üzerlerine fırça yardımı ile çok az su sürüp evvelce ısıtılmış alt üst 250 derecede kızarana dek fırına verelim.
  14. Fırından çıkınca tereyağı sürüp, sıcak servis edelim. Afiyet olsun.
Kapalı Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Hazırından Farksız Kapalı Kıymalı Pide Tanımı İçin Malzemeler 7 su bardağı un1 paket instant maya1 silme yemek kaşığı toz şeker2 tatlı kaşığı tuzYarım su bardağı sıvı yağ İç harcı için; 300 gram kıyma5 adet kuru soğanTuz, karabiber, pul biber4 yemek kaşığı sıvı yağ Üzerine sürmek için; Tereyağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
Kıymalı Pide (Yumuşacık, Sulu Sulu) Tanımı İçin Gereçler Hamuru için: 1 kg un1 paket kuru maya1 yemek kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz1 çay bardağı sıvı yağ1 su bardağı ılık süt ( 200 ml )1,5-2 su bardağı ılık su ( 350-400 ml, unun kalitesine bağlı ) İç harcı için: 250 gram kıyma2 adet kuru...
Cevaplar
0
Görüntüleme
79
Kıymalı Ve Tavuklu Pide Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için 6 su bardağı un1 yemek kaşığı şeker1 tane küp şeker1 paket instant maya1,5 tatlı kaşığı tuz2 su bardağı ılık suYarım çay bardağı sıvı yağ Kıymalı harç için Yarım adet kapya biber2 adet yeşil biber1 adet orta uzunluk soğan200 gram...
Cevaplar
0
Görüntüleme
89
Kapalı Kıymalı Pide Tanımı İçin Materyaller Hamuru için; 1.5 su bardağı ılık su1 su bardağından 1 parmak eksik yoğurt1 paket kuru maya6 yemek kaşığı sıvı yağ1.5 çay kaşığı toz şeker1 tatlı kaşığı tuz4 su bardağı un Kıyma harcı için; 2 adet orta uzunluk soğan3 yemek kaşığı sıvı yağ650 gr orta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
162
Kıymalı Pide Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; 1 kilo un2 su bardağı ılık süt (200 ml bardak)1 su bardağı ılık su (200 ml bardak)1 çay bardağı sıvı yağ1 yemek kaşığı şeker2 tatlı kaşığı tuz1 yaş maya Kıyma harcı için; 500 gram dana kıyma1 adet soğan1 diş sarımsakMaydanoz1 adet yeşil biber1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
858,476Konular
981,279Mesajlar
29,555Kullanıcılar
Üst Alt