Kapalı Simit Pizza Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı ılık süt
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
- Aldığı kadar un
- 1 çay bardağı domates püresi
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 çay kaşığı kekik
- Yeteri kadar sucuk
- 2 adet yeşil biber
- Rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 tatlı kaşığı pekmez
- Yarım çay bardağı su
- Susam
Kapalı Simit Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Un hariç bütün gereçleri uygun bir kaba alıyoruz güzelce karıştırıyoruz.
- Daha sonra yavaş yavaş un ek ederek hamurumuzu yoğuruyoruz. Yumuşak bir hamur elde ediyoruz
- Hamurumuzu yarım saat dinlendirdikten sonra iki eşit kesime ayırıyoruz.
- Tepsinin tabanına gelecek hamuru merdane ile tepsimizin kenarlarını taşacak formda açıyoruz.
- Domates püresini bir kaseye alıyoruz. Kekik ve sarımsağı ekleyip karıştırıyoruz.
- Daha sonra açmış olduğumuz hamurun üzerine sürüp rendelenmiş kaşar peyniri serpiyoruz.
- Sucuk ve biberleri dilimleyip kaşar peynirinin üzerine serpiyoruz.
- Öteki hamurumuzu açıp pizzamızın üzerini kapatıyoruz.
- Kenarlarına kaşar peyniri koyarak içe yanlışsız kıvırıyoruz.
- Üzerine pekmez ve su karışımını sürüp bol ölçüde susam serpiyoruz.
- 15 dk tepsi mayası yaptıktan sonrada 200 derece fırında üzeri kızara kadar pişiriyoruz. Deneyenlere afiyet olsun.