Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kapama

Kapama
0
18

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
kapama.jpg

Kapama Tanımı İçin Gereçler

  • 4 su bardağı pirinç
  • 7-8 bardak ortası etin kendi suyu
  • 12-13 tane but
  • 2 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay bardağının 4’te 3ü
  • Tuz
  • Alüminyum folyo

Kapama Tanımı Yapılışı

  1. Birinci evvel tavuk butlarını düdüklüde 10 dakika haşlıyoruz.
  2. Sonra derisini ayıklıyoruz. (tercih meselesi).
  3. Pirincimizi 3 su yıkadıktan sonra tepsiye alıyoruz.
  4. Üzerine tuz ve nanesini ekliyoruz güzelce karıştırıyoruz.
  5. Sıvıyağını ekliyoruz.
  6. Haşlanmış olan butlarımızı diziyoruz.
  7. Son olarak etin kendi suyundan 7 bardağını ekleyip son 1 bardağı denetimli bir formda ek edip edemiyeceğimize pilavın tadına bakarak karar verilecek.
  8. 200 derecede yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.
Not; Benim elimde alüminyum folyo olmadığı için üstünü kapatamadım.

Siz birinci 20 dakika folyo ile pişirin sonra folyosunu çıkarıp etleri hoş kızarmasını sağlayın.

Su ölçüsü pirinçine nazaran değişiklik gösteriyor o yüzden suyun 7 bardağını ekleyip fırına atın sonra kıtırlık var ise 1 bardağı daha ekleyin.

Baştan suyun hepsini koyduğumuzda lapa olma ihtimali vardır.

Denetimli pişirelim ????.

Sıvıyağ ise isteğe bağlı yağlı sevenler biraz daha ekleyebilir ????.
 
858,477Konular
981,281Mesajlar
29,558Kullanıcılar
vedat09mSon üye
Üst Alt