Kapama Tanımı İçin Gereçler
- 4 su bardağı pirinç
- 7-8 bardak ortası etin kendi suyu
- 12-13 tane but
- 2 tatlı kaşığı nane
- 1 çay bardağının 4’te 3ü
- Tuz
- Alüminyum folyo
Kapama Tanımı Yapılışı
- Birinci evvel tavuk butlarını düdüklüde 10 dakika haşlıyoruz.
- Sonra derisini ayıklıyoruz. (tercih meselesi).
- Pirincimizi 3 su yıkadıktan sonra tepsiye alıyoruz.
- Üzerine tuz ve nanesini ekliyoruz güzelce karıştırıyoruz.
- Sıvıyağını ekliyoruz.
- Haşlanmış olan butlarımızı diziyoruz.
- Son olarak etin kendi suyundan 7 bardağını ekleyip son 1 bardağı denetimli bir formda ek edip edemiyeceğimize pilavın tadına bakarak karar verilecek.
- 200 derecede yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.
Siz birinci 20 dakika folyo ile pişirin sonra folyosunu çıkarıp etleri hoş kızarmasını sağlayın.
Su ölçüsü pirinçine nazaran değişiklik gösteriyor o yüzden suyun 7 bardağını ekleyip fırına atın sonra kıtırlık var ise 1 bardağı daha ekleyin.
Baştan suyun hepsini koyduğumuzda lapa olma ihtimali vardır.
Denetimli pişirelim ????.
Sıvıyağ ise isteğe bağlı yağlı sevenler biraz daha ekleyebilir ????.