teknolojiuzmani
FD Üye
Kapış Kapış Gidecek Tahinli Rulo Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 125 gram oda ısısında tereyağ veya margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ (klasik çay bardağı)
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağından 1 parmak eksik süt
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı nişasta
- 2.5 -3 su bardağı un (yavaş yavaş ilave edin herkeste farklıdır)
- 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
- Vanilya
- 1 su bardağı tahin
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı un
- 75 gram çikolata
- Antep fıstığı (isteğe bağlı olarak herşey)
Kapış Kapış Gidecek Tahinli Rulo Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir kabın içine tereyağını sıvı yağı ve yumurtayı alıp iyice karıştıralım.
- Daha sonra yoğurt süt pudra şekeri ve kakaoyu karıştırıp unu kontrollü bir şekilde ekleyelim.
- Vanilyayı ilave ettikten sonra yumuşak bir hamur yoğurup ağzını kapatıp buzdolabında 45 dk dinlendirelim.
- Tahinli harçı için.Tahin ve pudra şekerini karıştırıp unu kontrollü bir şekilde ekleyip ele yapışan bir hamur yapalım.
- Dinlenen kakaolu hamurda bir parça koparıp streç serdiğimiz tahtanın üzerinde önce merdane ile biraz açıp sonra elimizle hamura şekil verip kare yapalım.
- Ortasına tahinli harçta koyup elimizle sürüp dağıtalım.
- Streç yardımı ile bir tur rulo yapalım kalın ise tezgahta biraz yuvarlayalım.
- İncelmesi için üç parmak genişliğinde kesip tepsiye dizelim.
- Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişirelim.
- Kurabiyeler soğuyunca benmari usulü ettiğimiz çikolata yı üzerine gezdirip antep fıstığı ile süsleyelim.