Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kaplumbağa Kurabiye

Kaplumbağa Kurabiye
0
30

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
kaplumbaga-kurabiye.jpg

Kaplumbağa Kurabiye Tanımı İçin Materyaller

  • 250 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • Aldığı kadar un
  • Damla çikolata

Kaplumbağa Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Kakao ve damla çikolata hariç diğer materyallerle kulak göğsü yumuşaklığında (Sert olmayacak) hamur yoğrulur.
  2. Hamurun 3/1 (Üçte biri ayrılır) kalan hamura kakao eklenerek tekrar yoğrulur.
  3. Hamurlar buzdolabı poşetine konularak yarım saat dolapta dinlendirilir.
  4. Daha sonra kakaolu hamurdan kaplumbağanın gövdesi yapılır ve bıçak ile şekil verilir.
  5. Diğer beyaz hamurdan kaplumbağanın başı ve ayakları yapılarak birleştirilir.
  6. Damla çikolatadan göz yada kakaolu hamurdan göz yapılarak fırın tepsisine dizilir.
  7. Bu şekilde tekrar dolaba kaldırılarak 15-30 dakika bekletilir (Kurabiyenin yayılmaması için)
  8. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında kontrollü 25 dakika fırınınızın özelliğine göre denetim ederek pembeleşmeden pişiriyoruz.
  9. Soğumasını bekledikten sonra tepsiden alabiliriz. Afiyet olsun.
Kaplumbağa Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,668Mesajlar
29,740Kullanıcılar
Üst Alt