Kaplumbağa Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 250 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- Aldığı kadar un
- Damla çikolata
Kaplumbağa Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Kakao ve damla çikolata hariç diğer materyallerle kulak göğsü yumuşaklığında (Sert olmayacak) hamur yoğrulur.
- Hamurun 3/1 (Üçte biri ayrılır) kalan hamura kakao eklenerek tekrar yoğrulur.
- Hamurlar buzdolabı poşetine konularak yarım saat dolapta dinlendirilir.
- Daha sonra kakaolu hamurdan kaplumbağanın gövdesi yapılır ve bıçak ile şekil verilir.
- Diğer beyaz hamurdan kaplumbağanın başı ve ayakları yapılarak birleştirilir.
- Damla çikolatadan göz yada kakaolu hamurdan göz yapılarak fırın tepsisine dizilir.
- Bu şekilde tekrar dolaba kaldırılarak 15-30 dakika bekletilir (Kurabiyenin yayılmaması için)
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında kontrollü 25 dakika fırınınızın özelliğine göre denetim ederek pembeleşmeden pişiriyoruz.
- Soğumasını bekledikten sonra tepsiden alabiliriz. Afiyet olsun.