elektronikci
FD Üye

Kaplumbağa Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket margarin (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket hamur kabartma tozu
- 4 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı un
- Damla çikolata
Kaplumbağa Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Margarin, sıvı yağ, yumurta, pudra şekeri ve vanilyayı derin bi kaba alıp karıştıralım.
- Hamur kabartma tozunu ekleyelim.
- Unu ekleyip iyice yoğuralım.
- Hamuru ikiye bölelim.
- Hamurun birine iki yemek kaşığı kakao diğerine de iki yemek kaşığı un ekleyip tekrar yoğuralım.
- Beyaz olan hamurdan misket büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın bi kenara alın.
- Kakaolu olan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın üstüne bastırın.
- Üstüne kürdanla veya toplu iğneyle resimde ki gibi şekil verin.
- Kaplumbağanın ayakları için beyaz hamurdan dördünü birleştirin bi tane de ön tarafına koyun.
- Kakaolu hamuru dörtlü hamurun üstüne yerleştirin.
- Gözleri için ön taraftaki hamura iki tane damla çikolata yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dk kontrollü bir şekilde pişirelim.
- Fırından çıkan minik kaplumbağalarımızı soğumaya bırakalım.
Kaplumbağa Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı