Kaplumbağa Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gr tereyağı veya margarin
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım paket kabartma tozu
- Yaklaşık 4 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- Gözleri için yarım çay bardağı damla çikolata
Kaplumbağa Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Çocuklar çok sevecek eminim siz başlayıp gerisini çocuklar devam etsin
- Tereyağı, yumurta, pudra şekeri, vanilya, sıvı yağ, kabartma tozu ve 3,5 su bardağı un bir kaba alınır.
- Yoğurulduktan sonra hamuru ikiye bölelim.
- Böldüğümüz hamurun birine kakao eleyerek ekleyip yoğuralım. Kalan diğer hamurada yarım su bardağı un ekleyip yoğuralım hamurlar hazır.
- Hamurdan küçük parçalar koparıp yuvarlayın ayaklar kafadan biraz küçük yapalım.
- Kakaolu hamurdan da kaplumbağanın kabuğu için parçalar koparıp yuvarlayın, elinizle bastırarak kürdan yardımıyla şekil verelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecelik fırında kontrollü pişiriyoruz.
- Benim yaptığım hamurdan 23 tane kaplumbağa kurabiye çıktı. Afiyet olsun .
Kaplumbağa Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı