bilgisayarci
FD Üye
Kaplumbağa Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gram tereyağ veya margarin
- 1,5 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı nişasta
- 1 paket vanilin
- Yarım paket kabartma tozu
- Alabildiğince un
- 2 yemek kaşığı kakao
- Çörek otu veya damla çikolata
Kaplumbağa Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabımıza yumurta, yağ ,pudra şekeri, nişasta ,vanilin, kabartma tozunu ilave edip güzelce yoğuralım.
- Azar azar un ilave edelim, ölçüsünü kendim ayarladım yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurun 3 te 1 ini ayıralım onu ayrı bir kaba kakao ile yoğuralım. Strece saralım.
- Sade hamuruda yuvarlayarak strece sarıp 20 dk buzdolabında bekleyelim.
- Sonra kakaolu hamurdan ceviz büyüklüğünde koparıp az bastırıp üstüne bıçak yardımıyla şekil verelim ,sade hamurdan küçük yuvarlaklar yapıp kafasına ve ayaklarına şekil verelim.Üstüne kakaolu hamuru koyalım.
- Bu şekilde 20 adet kurabiye çıkardım.
- Gözleri için de çörek otu kullandım isterseniz damla çikolata yapabilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı kızarana kadar 20 dakikada pisti benim kurabiyelerim. Afiyet olsun ????.