Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kaplumbağa Kurabiye

Kaplumbağa Kurabiye

bilgisayarci

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
63
kaplumbaga-kurabiye.jpg

Kaplumbağa Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

• 100 gram tereyağ veya margarin
  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 paket vanilin
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Alabildiğince un
Kakaolu kısım için;
  • 2 yemek kaşığı kakao
Süslemek için;
  • Çörek otu veya damla çikolata

Kaplumbağa Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Kabımıza yumurta, yağ ,pudra şekeri, nişasta ,vanilin, kabartma tozunu ilave edip güzelce yoğuralım.
  2. Azar azar un ilave edelim, ölçüsünü kendim ayarladım yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
  3. Hamurun 3 te 1 ini ayıralım onu ayrı bir kaba kakao ile yoğuralım. Strece saralım.
  4. Sade hamuruda yuvarlayarak strece sarıp 20 dk buzdolabında bekleyelim.
  5. Sonra kakaolu hamurdan ceviz büyüklüğünde koparıp az bastırıp üstüne bıçak yardımıyla şekil verelim ,sade hamurdan küçük yuvarlaklar yapıp kafasına ve ayaklarına şekil verelim.Üstüne kakaolu hamuru koyalım.
  6. Bu şekilde 20 adet kurabiye çıkardım.
  7. Gözleri için de çörek otu kullandım isterseniz damla çikolata yapabilirsiniz.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı kızarana kadar 20 dakikada pisti benim kurabiyelerim. Afiyet olsun ????.
Kaplumbağa Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

Similar threads

Kaplumbağa Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler 250 gram margarin ya da tereyağıYarım su bardağı sıvı yağ1 adet yumurta1 su bardağı pudra şekeri1 su bardağı mısır ya da buğday nişastası1 paket vanilya1 paket kabartma tozu3 yemek kaşığı kakao3-4 su bardağı un (Kontrollü ek edelim) Kaplumbağa...
Cevaplar
0
Görüntüleme
118
Kaplumbağa Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket margarin (oda sıcaklığında)1 çay bardağı sıvı yağ1 su bardağı pudra şekeri1 adet yumurta1 paket vanilya1 paket hamur kabartma tozu4 su bardağı un Kakaolu kısım için; 2 yemek kaşığı kakao Beyaz kısım için; 2 yemek kaşığı un Gözleri için; Damla...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
Kaplumbağa Kurabiye (Tosbik Kurabiye) Tarifi İçin Malzemeler 250 gram margarin veya tereyağı1 su bardağı pudra şekeri1 adet yumurta1 çay bardağı sıvı yağ1 paket vanilya1 dolu çay kaşığı kabartma tozu1 su bardağı nişastaAldığı kadar un (ölçü veremiyorum bu kez saymadım yumuşak bir hamur olacak)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
61
Kaplumbağa Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 250 gr tereyağı veya margarin1 adet yumurta1 su bardağı pudra şekeri1 paket vanilyaYarım çay bardağı sıvı yağYarım paket kabartma tozuYaklaşık 4 su bardağı un Kakaolu kısmı için 2 yemek kaşığı kakaoGözleri için yarım çay bardağı damla çikolata...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
Kaplumbağa Kurabiye Tanımı İçin Materyaller 250 gram oda sıcaklığında tereyağ yahut margarin1 çay bardağı sıvı yağ1 su bardağı pudra şekeri1 adet yumurta1 paket vanilyaYarım paket kabartma tozu3 yemek kaşığı kakaoAldığı kadar unDamla çikolata Kaplumbağa Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
858,477Konular
981,280Mesajlar
29,556Kullanıcılar
rehanSon üye
Üst Alt